Reaksiyon, Açık Oyun, Fark

15.09.2018 - 03:22 | Son Güncellenme: 15.09.2018 - 00:26

Reaksiyon, Açık Oyun, Fark

Galatasaray’ın iç saha başarısı devam ediyor.

Son iki iç saha maçı, ikinci yarılar, tam 10 gol. Yadsınamayacak bir başarı. Golü bulduktan sonra ivme kazanan bir takım; golle birlikte rakibi bozuyor, açık oyunu tempo gücü ve bireysel oyuncu yeteneğiyle farka götürüyor.

Fatih Terim beklenildiği gibi belli oyuncuları Şampiyonlar Ligi’ne sakladı.

Rotasyon Kasımpaşa gibi 4’te 4 yaparak gelen, tehlikeli bir rakip karşısında riskti; ancak futbol sonuca endeksli bir oyun, sonuç iyi, rotasyon kararı doğru.

Fatih Terim, sürpriz oyuncular çıkarmakta başarılı. Sırada Ozan Kabak vardı. Henüz 18 yaşında; ilk yarı performansı gerçekten iyiydi. Tek hamlede çok başarılı, dinamik bir stoper. Böyle oyuncular perspektifi gelişmiş, topla çıkmaya daha yatkın Tomas Ujfalusi gibi stoperlerle daha çok gelişir. Buna rağmen, kendisi gibi tek hamle stoperi olan Serdar Aziz’le uyumlu bir görüntü çizdi. 

Bu arada Serdar Aziz hem Millî takımda hem de Galatasaray’da gol atarak, Avrupa’da gördüğümüz gollerle de takımına katkı sağlayan yeni stoper tanımına uyduğunu bir kez daha kanıtladı.

Dört golle gelen galibiyet Trabzonspor mağlubiyetine reaksiyon göstermek anlamına geliyor; ancak bundan daha önemlisi bir özelliği var: Bir Beyoğlu derbisiyle lider takımdan yeniden liderliği devralmak, Galatasaray için, hiç kuşku yok ki, Şampiyonlar Ligi’ne enerjik bir başlangıç yapmayı sağlayacaktır.

AJANSSPOR YAZARI ÖZGÜR SANCAR

Senin için hazırladığımız haberler