“Real, City ve Chelsea’yi hemen atın!” UEFA’ya radikal teklif

19.04.2021 - 20:31 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 20:42

Avrupa Süper Ligi’nin kurulmasının ardından gözler UEFA’nın alacağı kararlara çevrildi. Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı Moller’den ise radikal bir öneri geldi.

“Real, City ve Chelsea’yi hemen atın!” UEFA’ya radikal teklif

AJANSSPOR-DIŞ HABER

 

Futbol dünyasını alt üst eden Avrupa Süper Ligi’nin ilanı sonrası tartışmalar devam ediyor. UEFA, bu organizasyona katılan takımları kendi organizasyonları ile yerel liglerden men edeceğini açıklamıştı.

Moller: Cumaya kadar işleri bitebilir

12 kulübe yaptırım kararının ne zaman hayata geçirileceği merakla beklenirken, UEFA Yürütme Komitesi’nin bir üyesi, çarpıcı bir açıklamada bulundu. Aynı zamanda Danimarka Futbol Federasyonu Başkanı olan Jesper Moller, Süper Lig'e katılan kulüplerin cuma gününe kadar Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

'İsyancılar Şampiyonlar Ligi'nden atılacak'

Moller, Reuters’in haberine göre, "Real Madrid, Manchester City ve Chelsea bu sezon bitmeden turnuvanın dışına çıkacak. Ben bunun cuma günü gerçekleşmesini bekliyorum. 12 kulübün de bu sezonun kupalarından atılacağına dair beklentim var. Sonrasında Şampiyonlar Ligi'ni nasıl bitireceğimizi göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Kupa PSG'ye mi gidecek?

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalan 4 takımdan 3’ü Avrupa Süper Ligi’nin kurucuları arasında yer alıyor. Eğer UEFA, Danimarkalı üyenin beklentisini karşılayıp Manchester City, Real Madrid ve Chelsea’yi ihraç ederse Devler Ligi’nde şampiyonluk otomatik olarak diğer yarı finalist Paris Saint Germain’in olacak.

Senin için hazırladığımız haberler