Real Madrid Başkanı Pérez, Barcelona için Erling Haaland’ı istiyor

Akın Ungan
07.01.2022 - 23:03 | Son Güncellenme: 07.01.2022 - 23:07

Real Madrid başkanı Florentino Pérez, Erling Haaland’ın Barcelona’ya gitmesini istiyor. Başkan, Barça’nın Haaland için ne gerekiyorsa yapması konusunda ısrarcı.

Real Madrid Başkanı Pérez, Barcelona için Erling Haaland’ı istiyor

İspanya Ligi’nin (La Liga) efsanevi takımlarından Real Madrid, Başkan Pérez hakkında çıkan iddialar ile gündeme geldi. ESPN’den Jorge Ramos’un iddiasına göre Real Madrid Başkanı Florentino Pérez, Norveçli futbolcu Erling Haaland’ın Barcelona’ya katılmasını istiyor.

Eski ilgiyi yakalamak istiyor

Aktarılan bilgilere göre Başkan Pérez, Messi ve Ronaldo’nun ayrılıkları öncesi dünyada oldukça ilgi gören La Liga’nın önemli transferler yaparak tekrar taraftarların ilgisini çekmesini istiyor. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin Real Madrid ve Barcelona’dan ayrılması sonrası La Liga’ya karşı olan ilginin yere çakılırcasına düşmesi üzerine Florentino Pérez bu konuda harekete geçti.

Mbappe ve Haaland biçilmiş kaftan

İddialara göre İspanya Ligi’nin eski günlerdeki popülerliğini yeniden kazanmasını isteyen Başkan Pérez için Haaland ve Mbappe biçilmiş kaftan. Başkan Pérez, futbol camiasının aranan isimlerinden olan Kylian Mbappe ve Erling Haaland’ın Real Madrid ve Barcelona’ya transfer olmasının İspanya Ligi için önemli olacağını düşünüyor.

Rekabeti yeniden canlandırmak istiyor

Cristiano ve Messi ayrılıkları öncesi ligin asıl ilgi çekici yanının ikili arasındaki rekabet olması üzerine Pérez, ligdeki eski rekabet havasını geri getirmek istiyor. Takımlardaki dünyaca ünlü isimlerin ayrılığı sonrası ile eski Ronaldo x Messi rekabetini Mbappe ve Haaland ile oluşturmak isteyen Pérez bu konuda Barcelona’nın da harekete geçmesini istiyor.

Her açıdan kârlı olacağını biliyor

Lige önemli ve başarılı isimlerin katılması ile hem rekabet hem de para açısından takımların çok şey kazanacağı su götürmez bir gerçek. Real Madrid’in yanı sıra Barcelona’nın da önemli transferler yapmasını isteyen Real Madrid Başkanı Pérez ise bu transferlerin her açıdan kârlı olacağının farkında. Bu yüzden harekete geçen başkan Laporta'dan da aynısını yapmasını bekliyor.

Mbappe imzaya çok yakın

Diğer iddialara göre ise Fransız futbolcu Kylian Mbappe İspanya’ya transfer olmak için istekli. La Liga’da oynamak istediği iddia edilen futbolcunun İspanyol devlerden biri ile anlaşma imzalamaya çok yakın olduğu söyleniyor.

Haaland henüz karar vermedi

Mbappe'nin İspanya transferinde neredeyse sona gelindiğinin iddia edilmesi üzerine gözler Haaland’a çevrildi. Ancak aktarılan bilgilere göre Norveçli oyuncu henüz geleceği için kararını vermiş değil. Henüz kararını vermemiş futbolcunun tansfer seçenekleri arasında Barcelona ve Manchester City’nin olduğu da diğer iddialar arasında yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler