Real Madrid ne güldü ne de güldürdü

22.05.2021 - 20:31 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 21:03

İspanya La Liga'da nefes kesen şampiyonluk yarışı, Atletico Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi. Real Madrid, evinde Villarreal'e karşı son anda galip geldi. İşte detaylar...

Real Madrid ne güldü ne de güldürdü

AJANSSPOR - HABER

 

İspanya futbolunun ekollerinden Real Madrid, Atletico Madrid'in 2 puan gerisinde girdiği son haftada Villarreal'i mağlup etse de şampiyon olamadı. Diego Simeone'nin takımı Atletico; işini mucizelere bırakmamak adına Valladolid'i "küme düşme" gerçeğine rağmen alt etti. Günün sonunda Real Madrid ne gülebildi ne de misafirine ikramda bulunabildi. 

"Real Madrid sonuca razı gibi..."

Son haftaya şampiyonluk iddiasıyla giren iki kulüpte başkent şehrinin takımlarıydı. Atletico Madrid, komşusu Real Madrid'e kıyasla 2 puanlık avantaja sahipti. Ancak, Real Madrid; evinde Villarreal'e karşı "hedefsiz" takım görünümünü yansıttı. Maçın henüz başında, 20. dakikada Yeremi Pino'nun attığı gole engel olamayan ekip, maçın büyük bölümünü geriden takip etti.

Sociedad attı, Villarreal düştü

Real Madrid'e karşı maçın büyük bölümünü 1-0'lık üstünlükle; yani canlı lig tablosunda Avrupa Ligi kategorisinde oynayan Villarreal, Sociedad'ın galibiyetiyle Avrupa potasından düştü. 

Modric, misafiri eli boş gönderdi

Madrid'e Avrupa Ligi biletini kapmak için gelen Villarreal, Real Madrid'in son 5 dakikada attığı 2 golle 1 puan dahi alamadı. 90+2'de Villarreal kalecisini avlayan Modric, takımına 3 puan kazandıran futbolcu oldu. Ancak Zidane'ın takımına şampiyonluk için bu 3 puan da yetmedi. 

Bu sonuçla beraber Real Madrid sezonu 84 puanla, Atletico Madrid'in 2 puan gerisinde 2. sırada tamamlarken; Villarreal, 58 puanla 7. sırada kaldı. 

 

Villarreal, Real Madrid maçını kazansa dahi Real Sociedad'ın galibiyetinden ötürü Avrupa Ligi potasına giremeyecekti. Real Betis'e karşı ikili averajda dezavantajlı durumda olan ekip her halükarda Avrupa biletini alamayacaktı. 

Senin için hazırladığımız haberler