Real Madrid olmak kolay değil! Pandemide kâr böyle geldi

04.12.2020 - 11:50 | Son Güncellenme: 04.12.2020 - 11:58

Real Madrid haberleri... Dünyanın en çok kazanan ikinci kulübü Real Madrid gelirlerinin düşmesine rağmen kâr açıkladı. Pandemide aldığı iki kritik karar Real Madrid’i ekonomik açıdan gelecek sezon rakiplerinin önüne geçirebilir. Detaylar haberimizde...

Real Madrid olmak kolay değil! Pandemide kâr böyle geldi

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Dünya futbol endüstrisinin lokomotif takımlarından Real Madrid, pandemide kâr açıklayan nadir kulüplerden birisi oldu. Bu kâr sadece 313 bin Euro’da kalsa da sektör temsilcileri tarafından önemli bir başarı olarak algılandı. Çünkü real Madrid için en önemli gelir kalemlerinden birisi gişe hasılatı. 

Toplam gelirler içerisinde yüzde 35’e yaklaşan bu gelir kalemi geçen sezonun ikinci yarısı itibarıyla tamamen yok oldu. Tüm bu gelişmelere rağmen Real Madrid 313 bin Euro kâr etti. Bunun iki önemli nedeni bulunuyor. Birincisi, bazı yönetici ve amatör branşlarda maaşlarda yapılan kesintiler ve ikincisi de Real Madrid’in transfer politikası.

İlk indirimlerin etkisi

Real Madrid Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle geçen sezonki kulüp gelirlerinde bir önceki yıla oranla yüzde 13’lük düşüş (106 milyon Euro daha az) yaşanmasına rağmen, 313 bin Euro kâr elde edildiği bildirildi. Dünyanın en fazla gelir elde eden kulüplerinden biri olan Real Madrid, 30 Haziran 2020 itibarıyla 533 milyon Euro’luk net öz kaynağa ve kasasında 125 milyon Euro’ya sahip olduğunu duyurdu.

 

Real Madrid, pandemi döneminde ilk olarak personel maliyetleri açısından, futbol ve basketbol takımlarının oyuncuları ve teknik kadroları koçları ile kulübün farklı departmanlarındaki üst düzey yöneticileri gönüllü olarak geçen sezon ücretlerini yüzde 10 düşürmeyi kabul etmişti. Ligin sonuna kadar Kovid-19 önlemlerin uygulanmaya devam etmesi halinde ise bu ücret indiriminin yüzde 20 olacağı konusunda anlaşılmıştı.

Gider yok, gelir 100 milyon Euro

Deloitte’un raporuna göre dünyanın en çok kazanan ikinci kulübü konumundaki Real Madrid, geçen sezon itibarıyla çok yüksek bonservis tutarına sahip oyuncu transferlerine gitmeyeceğini açıkladı. Buna rağmen bazı transferler gerçekleşti. Ancak astronomik rakamlar konuşulmadı. Ve tabiki bu sezon yaz transfer dönemi. Real Madrid, 40 yıl sonra ilk kez bu sezon öncesinde, yaz transfer döneminde futbolcu almamıştı. Buna rağmen kulüp futbolcu satışından tam 100 milyon Euro gelir sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler