Real Madrid PSG'yi rövanşta da devirdi, çeyrek finale yükseldi!

07.03.2018 - 00:39 | Son Güncellenme: 07.03.2018 - 00:39

Paris Saint Germain ile Real Madrid, Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında karşılaştı. Rakibini rövanşta da mağlup eden Real adını çeyrek finale yazdırdı.

Paris Saint Germain 1 - 2 Real Madrid

51' 0 - 1 Cristiano Ronaldo
66' Marco Veratti - Kırmızı kart
71' 1 - 1 Edinson Cavani
80' 1 - 2 Casemiro

Parc des Princes Stadı'nda yapılan maçta, sakatlığı nedeniyle ameliyat olan Brezilyalı yıldız Neymar forma giyemedi. Real Madrid'de ise Kroos ve Modric'in yedekler arasında yer alması dikkat çekti.

Mücadelenin ilk tehlikeli atağı 18. dakikada gelişti. Ramos'un yakın mesafeden vuruşunda gole izin vermeyen Areola, mutlak bir golü önledi. 38. dakikada Real Madrid bu kez Benzema ile gole çok yaklaştı ancak Areola bir kez daha kalesinde devleşti.

Ev sahibi PSG, maçtaki en net pozisyonu 43. dakikada yakaladı. Savunmanın arkasına kaçan Mbappe, topu içeri çevirmek yerine sağ çaprazdan kaleyi yokladı, Navas meşin yuvarlağı kornere tokatladı ve ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

PSG ikinci yarıya istekli başlarken, tribünde yakılan meşalaler nedeniyle maç 48. dakikada kısa süreliğine durdu ve anons yapılması beklendi.

51. dakikada Real Madrid golü buldu. Alves'ten topu kapan Asensio, şık bir pasla Lucas'ı kaçırdı. Lucas'ın arka direğe yaptığı ortada, çok iyi yükselen Portekizli yıldız Ronaldo, kafayla topu ağlara yolladı. Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'ndeki 8. maçında 12. golüne imza attı.

66. dakikada PSG 10 kişi kaldı. 20. dakikadan sarı kartı bulunan Veratti, hakeme yaptığı itirazların ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı ve takımını 10 kişi braktı.

10 kişi oynayan Paris Saint Germain, 71. dakikada skoru eşitledi. Real Madrid ceza sahası içinde yaşanan karmaşada Cavani'ye çarpan top ağlara gitti ve durum 1-1'e geldi.

80. dakikada Real Madrid yeniden öne geçti. Casemiro'nun vuruşunda Marquinhos'a çarpan top kaleci Areola'yı yanıltarak ağlara gitti.

83. dakikada Lucas'ın vuruşunda top yan direkten dönerken, aynı dakikada Ronaldo'nun vuruşu auta gitti. Kalan sürede başka gol olmadı ve Real Madrid maçı 2-1 kazandı.

İlk maçta 3-1 yendiği rakibine toplamda 5-2'lik üstünlük sağlayan Real, adını çeyrek finale yazdırdı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler