Real Madrid'den Lamine Yanal kararı!

28.10.2024 - 00:01 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 00:05

Dün akşam Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan El Clasico mücadelesinde gol atan Lamine Yamal, ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. Madrid ekibi bilet yasağı getirecek. Detaylar...

Real Madrid'den Lamine Yanal kararı!

AJANSSPOR HABER

Dün akşam Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan El Clasico mücadelesinde gol atan Lamine Yamal, ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. La Liga ekibi Lamine Yamal için kararını verdi. Detaylar...

Real Madrid söz verdi

Real Madrid, Lamine Yamal'a ırkçı tezahürat yapanların tespit edileceğini, sezonluk koltuk sahibi ise iptal edeceğinin sözünü verdi.

Irkçılık yaşadı

Sosyal medyada yer alan videolarda 17 yaşındaki İspanyol oyuncunun 77. dakikada kaydettiği golün ardından, yaşadığı sevinç esnasında Real Madridli bazı taraftarlar tarafından ırkçı saldırılara maruz kaldığı görülmüştü.

REAL MADRİD SORUŞTURMA BAŞLATTI

Real Madrid, ırkçı saldırılarda bulunan taraftarların kimliklerini tespit etmek üzere bir soruşturma başlattığını açıkladı.

Başkent ekibinden yapılan açıklamada, "Real Madrid, futbolda ve sporda ırkçılık, yabancı düşmanlığı veya şiddet içeren her türlü davranışı şiddetle kınamakta ve dün gece stadyumun bir köşesinde birkaç taraftarın sarf ettiği hakaretlerden derin üzüntü duymaktadır. Real Madrid, uygun disiplin ve adli tedbirlerin alınabilmesi için bu içler acısı ve aşağılık hakaretlerin faillerinin bulunması ve tespit edilmesi amacıyla bir soruşturma başlatmıştır." ifadelerini kullandı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) ve La Liga, ırkçı tacizlerdeki artışla mücadele etmek için kısmi stadyum kapatma gibi önlemler almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler