Real Madrid'i yenmek çok mu önemli?

04.03.2017 - 18:43 | Son Güncellenme: 04.03.2017 - 18:43

Bu hafta Euroleague'de mücadele eden takımlarımız 4'de 4 yaptılar. Basketbol severler için güzel bir hafta oldu, takımlarımızı tebrik ederim. Fenerbahçe, Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda mağlup ederken, play offlara ilk 4 içinde girme açısından büyük bir avantaj elde etti. Darüşşafaka Doğuş, içerde Panathinaikos'u mağlup ederken, hem ilk 8 şansını devam ettirdi hemde Pana ile Fenerbahçe'nin arasının açılmasını sağlayarak Fenerbahçe'ye bir jest yaptı.  Anadolu Efes, Unics Kazan deplasmanında, uzatmalarda da olsa kazanarak ilk 5 hatta Panathinaikos'un kaybetmesiyle belkide ilk 4 için bir şans elde etti.  

Real Madrid'i mağlup etmek çok mu önemli?

Peki ya Galatasaray Odeabank'ın Real Madrid galibiyeti! Fenerbahçe'nin F 4, Anadolu Efes'in ilk 5 ve Darüşşafaka Doğuş'un playoff kovaladığı yerde, hedefsiz kalmış Galatasaray'ın Euroleague galibiyeti çok mu önemli? Ergin Ataman bu galibiyeti bütün medyaya röportajlar vererek kutladı, bence de Real Madrid galibiyeti her zaman önemlidir ama Galatasaray'ın içinde bulunduğu duruma baktığımızda, bu bütün medyaya bağlantı yapılarak abartılı ve ballandırarak anlatılacak bir galibiyet değil. Galatasaray, bu sezon Ergin Ataman'ın kişisel hataları nedeniyle, 2 kulvarda kesin havlu atarken, lig de ise zirvenin çok uzağındadır. Ve mağlup edilen Real Madrid, Euroleague'de ilk 4 içinde hatta ilk 2 içinde olmayı garantilemiş durumdayken bu galibiyet camianın nefsini köreltmekten başka hiç bir anlam ifade etmemektedir. Bir zafer muamelesi yapmak bence küçük düşünmek anlamına gelir, Galatasaray sadece teselli bulmuştur.

3 yanlış bir doğruyu götürdü!

Galatasaray Spor Kulübü, bu sezon erkek basketbola koşullarını da zorlayarak 9 milyon avroluk bir bütçe ayırdı, Ergin Ataman'ın istediği oyuncuları büyük ölçüde transfer etmeyi başardı, taraftarlar %100 zamlı kombinelerden 5000 adet alarak çok ciddi bir inanç gösterdi. Peki ortaya çıkan tablo iç açıcı mı? Futbolda Riekerink'e sorulan hesap basketbolda Ergin Ataman'a soruluyor mu? Veya Ergin Ataman bir sezon içerisinde 3 adet yanlış gard almayı nasıl başarıyor? Bu konuda sayın Ataman bir özeleştiri yapmayı düşünüyor mu? Hatta daha geniş bakalım, geçen sezondan kalma Schilb ve Micov'u kenara koyalım ve soralım yeni alınan yabancılardan kaç tanesi doğru? Pleiss ve Tyus evet faydalılar hadi Diebler'ı da ekleyelim ama Dentmon, Smith, Fitipaldo ve Daye'in katkı verememesi? 3 vasat gardı transfer etme basiretsizliği, Galatasaray'ın koca bir sezonuna malolurken, insan biraz koçtan mütevazi tavır bekliyor, fakat bunu görmek mümkün değil. 

Küfürsüz protesto haktır!

Sıkıldınız farkındayım ve merak etmeyin yazımın sonuna geldim. Galatasaray bu sezon kendi evinde envayi çeşit rakibe kaybetmişken, Abdi İpekçi cehennemi artık cennete dönüşmüşken, Murat Özyer, Cem Akdağ, Oktay Mahmuti ve hatta Koray Mincinözlü'nün kendi evinde yıllarca yendiği Fenerbahçe'ye taraftarının önünde yenilmişken, üzerine yetmemiş Euroleague'in favorisine kaybettik ehehe açıklaması yapmışken, çeşitli maçlarda taraftara agresif davranışlar içinde bulunmuşken, küfürsüz ve medeni şekilde yapılan bir protesto asla provokasyon değildir. Ergin Ataman'ın kendisini protesto edenlere takındığı tavır, onun aslında Galatasaray'ı anlamadığının vesikası olmuştur. Deneyimli koç kendisini protesto edenlere hakaret etmekten ve bloklamaktan vazgeçip onları anlamaya çalışırsa kendisi için hayırlı bir iş yapmış olur.

Umarım Ergin Ataman, bundan sonra kalan bölümden Galatasaray'ın değerini bilerek takımı yönetir. Böyle olmazsa zaten kendisi de görür olmaz. 

Eyüp Yıldız

Senin için hazırladığımız haberler