Real Madrid'in şikayet ettiği taraftara hapis cezası!

Aleyna Gürgen
18.07.2024 - 09:02 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 09:56

La Liga ekibi Real Madrid, Vinicius Junior ve Antonio Rüdiger'e ırkçı hakaretlerde bulunduğu için şikayet ettiği taraftarın hapis cezası aldığını açıkladı.

Real Madrid'in şikayet ettiği taraftara hapis cezası!

Bir internet sitesinde Real Madrid oyuncularo Vinicius Junior ve Antonio Rüdiger'e ırkçı hakaretlerde bulunan anonim bir sosyal medya kullanıcısı 8 ay hapis cezası aldı.

Irkçı kullanıcıya çifte ceza

İspanyol basını Marca'nın internet sitesinde Real Madrid'den  Vinicius Junior ve Antonio Rüdiger'e ırkları ve dini inançları üzerinden saldıran bir kullanıcı için İspanya'daki Parla Mahkemesi'nden karar çıktı. Anonim kullanıcı ahlaki bütünlüğe karşı iki ayrı suçtan suçlu bulundu. Kullanıcı bu suçlar nedeniyle 8 ay hapis ve paylaşımları yaptığı foruma 20 ay girememe cezaları aldı.

Real Madrid'den açıklama geldi

Real Madrid ise yaşananların ardından resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Marca'nın forumunda ırkçı yorumları gördükten sonra kulübe şikayette bulunan bir taraftara özel olarak teşekkür eden İspanyol ekibi sitesinde ise şu sözlere yer verdi: "Real Madrid CF, Marca gazetesinin dijital forumunda oyuncularımız Vinicius Junior ve Antionio Rüdiger futbolcularımıza yönelik ciddi ırkçı saldırı ve hakaretlerde bulunan, çeşitli takma adlarla hareket eden bir kişi hakkında bugün Parla 5 No'lu Sulh Ceza Mahkemesi'nin suçlu kararını verdiğini duyurur.

Sanık, Vinicius Junior ve Antonio Rüdiger'e karşı işlenen iki suçtan suçlu bulundu; bu suçların her ikisi de ırkçı saiklerle hareket etmesi ve Antonio Rüdiger'in durumunda ise dinine de saygısızlık nedeniyle ağırlaştırılmış ahlaki bütünlüğe karşı olan cezalardı.

Mahkeme, sanığın 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve 20 ay süreyle söz konusu foruma katılmamasına karar verdi. Ertelenen hapis cezası, sanığın eşit muamele ve ayrımcılık yapmama programına katılması şartına bağlandı.

Bu, Real Madrid oyuncularının ırkçı hakaretlerinden dolayı aldıkları ikinci ceza mahkûmiyet olup bu davada ilk kez, dijital forumlarda ve sosyal ağlarda da meydana gelen bu tür kabul edilemez saldırılara yaptırım uygulanmıştır.

Davada Vinicius Junior ile birlikte özel davacı olarak yer alan Real Madrid, kulübümüzün değerlerinin korunması, futbol ve spor dünyasında her türlü ırkçı davranışın ortadan kaldırılması için çalışmaya devam edecek. Son olarak Real Madrid, Marca  gazetesi forumunda kınanan hakaretleri tespit ederek bunları yetkililerin ve kulübümüzün dikkatine sunan taraftarın işbirliğine minnettardır." 

İlgini Çekebilir
Real Madrid'de yeni imza: Transfer açıklandı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler