Real Madrid'de Büyük Hayal Kırıklığı Eden Hazard İle Yollar Ayrılıyor

Burak Alaca
03.06.2023 - 22:46 | Son Güncellenme: 03.06.2023 - 23:08

Real Madrid'in büyük umutlar ve yüksek bir bonservis bedeli ödeyerek Chelsea'den kadrosuna kattığı Eden Hazard için yolun sonu geldi.

Real Madrid'de Büyük Hayal Kırıklığı Eden Hazard İle Yollar Ayrılıyor

AJANSSPOR-HABER

Belçikalı futbolcu Eden Hazard’ın Real Madrid macerası sona erdi. Los Galacticos'un 115 milyon Euro ödeyerek kadrosuna kattığı oyuncunun buradaki performansı ise herkeste büyük hayal kırıklığı yarattı.

Çok sayıda maç kaçırdı

2019’da Chelsea’den Real Madrid’e transfer olan Belçikalı futbolcu Eden Hazard için İspanyol ekip 115 milyon euroluk bonservis bedelini gözden çıkardı. Transferi sonrasında 4 yıl içinde 18 sakatlık yaşayan ve birçok maçı kaçıran Hazard’ın Real Madrid’deki istatistikleri beklendiği gibi olmadı. Real’de toplamda 78 maç kaçıran Belçikalı futbolcu 76 maç için sahaya çıktı. Süre aldığı maçlarda yalnızca 7 kez fileleri havalandırmayı başaran Hazard 12 gol için de asist yaptı. 

Tek golü Şampiyonlar Ligi'nde geldi

Bu sezon Real Madrid için 10 maçta sahaya çıkan Eden Hazard toplamda 1 gol ve 2 asist ile İspanyol ekibe katkı sağladı. Belçikalı futbolcu bu sezonki tek golünü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde atarken asistlerinden birini de yine aynı ligde kaydetti. 

İlgini Çekebilir
Asensio, Real Madrid'e veda ediyor! İşte peşindeki takım...
Habere Git

Real'in istenmeyen adamı ilan edildi

Real Madrid’deki düşük performansı ile taraftarlardan tepki toplayan Eden Hazard ekibin istenmeyen adamı oldu. Belçikalı futbolcu taraftarlardan tepki görürken İspanyol ekibin de beklenen başarıyı yakalayamayan Hazard ile yolları ayırmak istediği daha önce ifade edildi. 

"Belli etmiyorum ama çok sorun yaşadım"

2018’deki Dünya Kupası’nın ardından performansında düşüş yaşayan Eden Hazard L’Equipe için yaptığı bir açıklamada performansı hakkında şunları söyledi: “Dürüst olmak gerekirse 2018’deki seviyede değilim. Belli etmiyorum ama fiziksel olarak çok fazla sorun yaşadım. Bunu söylemeye utanmıyorum. 2018’de belki de dünyada ilk 10’daydım. Yine öyle olacak mıyım? Sanmıyorum. Fakat vücudum el verdikçe yine harika şeyler yapabilirim."

"Kendime olan güvenimi kaybettim"

Yaşadığı sakatlıkların ardından Real Madrid döneminde kariyerinin düşüşe geçtiğini söyleyen Hazard bu konuda ise “Tekniğimi korudum ama kendime olan güvenimi kaybettim.” ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye kötü haber! Eden Hazard'ın yeni adresi belli oldu
Habere Git

Jose Mouriho: "Antrenmanlarda berbattı"

Daha önce Hazard ile çalışan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho 2 yıl önce Belçikalı futbolcu için şu ifadeleri kullandı: Onun harika bir futbolcu olduğunu görebiliyorsunuz ama antrenman yapmada berbattı. Sahaya çıktığında yeteneğini görebiliyorsunuz ama yeterince çalışmıyordu.” 

Carmelo Mericiano: "Hazard koşmuyor bile"

Geçtiğimiz aylarda Cacereno’ya karşı sahaya çıkan Eden Hazard maçtaki performansı ile rakip takım oyuncusundan tepki gördü. Cacereno’nun kanat oyuncusu Carmelo Mericiano, AS için yaptığı açıklamada Hazard hakkında şunları söyledi: “Hazard mı? Maç onun umrunda bile değil gibiydi. Topu almak istemiyor ve koşmuyordu. Fark bile edilmiyor.”

Senin için hazırladığımız haberler