Real Madrid'te Bale ve Hazard Neden Kötü Oynuyor? Marco Asensio Açıkladı

Akın Ungan
10.02.2022 - 18:00 | Son Güncellenme: 10.02.2022 - 18:10

Real Madrid, Cristiano Ronaldo'nun ardından Chelsea'den transferi Eden Hazard'tan iyi performans göremedi. Marco Asensio, Bale ve Hazard'ın nedenlerini açıkladı.

Real Madrid'te Bale ve Hazard Neden Kötü Oynuyor? Marco Asensio Açıkladı

Eden Hazard, 2019 yılında 150 milyon Euro’luk dev bonservis ücretiyle Chelsea’den Real Madrid’e transfer olmuştu. Cristiano Ronaldo'nun takımdan ayrılmasının ardından büyük umutlarla transfer edilen Belkçikalı futbolcu beklenilen performansı hiç gösteremedi. Hazard 2019 yılından beri Los Galaktikos’ta sadece 6 gol attı.

Kötü performansın nedenini kimse bilmiyor

Hazard bu sezon yaşadığı birtakım sakatlıklar yüzünden pek çok maçı kaçırdı. Hazard’ın kendi takım arkadaşları bile onun sorunlarının nedenini bilmiyor. Hazard’ın İspanya’daki hayata adapte olmak için bolca zamanı olsa da Carlo Ancelotti’nin patronluğunda kenarda kalan bir oyuncu olmaya devam ediyor.

"Bir gün hikayesini anlatacaktır"

Asensio, Hazard’ın kötü formundan, taraftarlar kadar takım arkadaşlarının da şaşkın olduğunu söyledi. Asensio, bir gün Hazard’ın hikayesini kendisinin anlatacağını umduğunu belirtti. İspanyol futbolcu, Cadena SER’e verdiği demeçte, "İyi antrenman yapıyor. Onu Madrid’e katkı sağlamak için heyecanlı görüyorum. Fakat birçok sorun yaşadı. Sakatlıklar geçirdi. Beklenilen performansını gösterememe sebebini bize bir gün açıklayacak. Ama hala bu sezon için önemli bir oyuncu. İnanılmaz yetenekleri var. Hatta soyunma odasını paylaştığım en iyi futbolculardan biri ve bu bazen antrenmanlarda bile fark ediliyor. Bu sezon takıma katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

"Bale’in iyi olduğunu görüyorum"

Marco Asensio, Premier Lig’den gelen bir başka takım arkadaşı Gareth Bale hakkında da açıklamalar yaptı. Galli oyuncu bu sezon La Liga’da sadece üç kez forma giydi. Koronavirüse yakalanması ve sakatlığından sonra henüz geri döndü. Bale, son yıllarda İspanyol medyası tarafından sıkça eleştirilmişti. Asensio, "Takıma yüzde 100’ünü vermek için fiziksel olarak iyi olması gerekiyor. Madrid’e çok şey verdi. İyi olduğunu görüyorum ve takıma yardım etmeye hazır olabilir. Onu oynatma kararı teknik direktörümüze ait. Soyunma odasında ve antrenmanda hepimizle bütünleşiyor. Her birimizin farklı karakterleri var.” şeklinde konuştu.

Real Madrid’in La Liga'daki durumu

Dünyanın en büyük kulüplerinden birisi olan Real Madrid, La Liga’da çıktığı 23 maçta 53 puan alarak, en yakın rakibi Sevilla’nın 6 puan önünde 1.sırada yer aldı.

Bale’nin bu sezonki istatistikleri

Gareth Bale, bu sezon Real Madrid formasıyla 3 maça çıktı. Galli futbolcu çıktığı 3 maçta 1 gol atabildi.

Hazard’ın bu sezonki istatistikleri

Eden Hazard, bu sezon Real Madrid formasıyla 19 maça çıktı. Belçikalı futbolcu çıktığı 19 maçta 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Marco Asensio Kimdir?

Marco Asensio 1996 yılında İspanya’da doğdu. Mallorca, Espanyol gibi takımların formasını giyen Asensio 2016 yılından beri Real Madrid’de oynuyor. İspanyol oyuncu bu sezon Madrid forması ile çıktğı 25 karşılaşmada 8 kez rakip fileleri havalandırırken, 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası vermeyi başardı.

Senin için hazırladığımız haberler