Euoleague'de Real Madrid Maccabi Tel Aviv forması giyen Lorenzo Brown ile anlaşmak üzere

Burak Alaca
01.02.2023 - 21:51 | Son Güncellenme: 02.02.2023 - 00:13

Euroleague'de Real Madrid'in Maccabi Tel Aviv forması giyen eski Fenerbahçeli guard Lorenzo Brown ile anlaşmak üzere olduğu iddia edildi.

Euoleague'de Real Madrid Maccabi Tel Aviv forması giyen Lorenzo Brown ile anlaşmak üzere

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de Real Madrid guard rotasyonu için transfer çalışmalarını sürdürüyor. İsrail basınından EuroZone'a göre İspanyol devi Maccabi Tel Aviv forması giyen oyun kurucu Lorenzo Brown ile anlaşmak üzere.

Çıkış hakkı var

İspanyol vatandaşlığı bulunan Amerikalı oyuncunun Maccabi Tel Aviv ile kontratında İspanyol ekiplerinden gelecek tekliflere karşın 1 milyon dolarlık bir çıkış opsiyonu bulunuyor. Habere göre bilginin yüzde yüz doğru olmasa da gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Maccabi geri adım atmıyor

Maccabi Tel Aviv de başarılı oyuncuyu elinde tutmak için sözleşme uzatma çalışmalarını sürdürüyor. Sezon başında Maccabi ile 2 yıllık sözleşme imzalayan oyuncu EuroBasket 2022'deki etkili performansını Euroleague sezonuna da taşımış ve ligin elit oyuncuları arasına girmişti.

İlgini Çekebilir
Euroleague ekibinde Fenerbahçeli gidiyor Denizlili geliyor!
Habere Git

Kariyer sezonu oynuyor

Geçen sezon Unics Kazan forması giyen oyun kurucu Rus takımlarının ihracına kadar olan süreçte Euroleague'de etkili bir performans gösterdi ve yaz aylarında Maccabi Tel Aviv' imza attı. Burada bu sezon 20 maça çıkan 31 yaşındaki guard 16.6 sayı ve 6.0 asist ortalamalarıyla kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. 

Maccabi evini özlüyor

Sezona yeni koç ve neredeyse baştan aşağı yeni bir kadroyla başlayan Maccabi 22 maçta 11 galibiyet aldı. En dikkat çeken istatistik ise Oded Kattash yönetimindeki İsrail ekibinin bu 11 galibyetin 9'unu evi Menora Mivtachim'de alması oldu. Euroleague devi deplasman maçlarından yalnızca 2 galibiyet çıkarabildi.

Teklifi kabul ederse oynayamayacak

Formda guard Real Madrid'in teklifini kabul ettiği takdirde yalnızca ACB Ligi ve İspanya Kupası maçlarında görev alabilecek. İspanyol guard Euroleague'de iç transfer dönemi 9 Ocak'ta bittiği için Maccabi'den ayrılması halinde başka bir Euroleague takımında forma giyemeyecek.

İlgini Çekebilir
Baskonia eski Fenerbahçeli'nin biletini kesti!
Habere Git

İspanya'yı kupaya taşıdı

İspanya Milli Takımı'nda devşirme statüsüne geçen oyuncu ilk kez EuroBasket 2022'de Matadorların formasını giydi. İspanya'nın şampiyonluğa uzandığı turnuvada Lorenzo Brown en iyi 5'e seçilirken 15.2 sayı, 7.6 asist ortalamalarıyla takıma büyük katkı verdi.

Fenerbahçe'de tutunamadı

2020-2021 sezonunda Igor Kokoskov'un çalıştırdığı Fenerbahçe'ye transfer olan Lorenzo Brown, ara ara iyi performanslar gösterse de vasatı aşamayı başaramadı ve sezon sonunda takımdan ayrılarak Rusya VTB ekibi Unics Kazan'ın yolunu tuttu.

Senin için hazırladığımız haberler