Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebrar Karakurt’a sahip çıktı

Aleyna Gürgen
05.09.2023 - 22:02 | Son Güncellenme: 05.09.2023 - 22:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni açıklamalarında A Milli Kadın Voleybol Takımımızın genç oyuncusu Ebrar Karakurt hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebrar Karakurt’a sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni açıklamalarında milli voleybolcu Ebrar Karakurt hakkında konuştu.Tüm bireylerin yaşama, kendini ifade etme ve oy tercihlerine saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, Karakurt'a sahip çıktı. 

Karakurt tepkilerin odağı oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda şampiyon olmasının ardından voleybolcu Ebrar Karakurt sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar Karakurt'un cinsel yönelimi yüzünden milli takımdan ayrılması gerektiğini öne sürdü. 

"Kimse kusura bakmasın o devir kapanmıştır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cinsel yönelimi yüzünden tepkilerin odağı olan Karakurt hakkında konuştu. Erdoğan açıklamalarında "Kültür sanat, spor gibi hepimizi birleştirmesi gereken alanları bozgunculuk aracı haline getirmeye çalışanları görüyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın bu ülkeyi bir grup azınlığın görenlerin devri kapanmıştır." dedi.

İlgini Çekebilir
Sırbistan Cumhurbaşkanı hazmedemedi! Santarelli ve yıldızlarımızı hedef aldı
Habere Git

"Saygı göstermek zorundayız"

Genç voleybolcu hakkındaki açıklamaları ile gündem olan Erdoğan konuşmasının devamında ise saygı gösterilmesi gerektiğine şu ifadelerle dikkat çekti: "Tüm bireylerin yaşama, kendini ifade etme ve oy tercihlerine saygı göstermek zorundayız."

Senin için hazırladığımız haberler