Ümraniyespor'da Recep Uçar, İstanbulspor Yenilgisi Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
15.01.2023 - 17:04 | Son Güncellenme: 15.01.2023 - 17:13

Süper Lig’in 19. haftasında sahasında İstanbulspor’a 2-0’lık skorla mağlup olan Ümraniyespor'da Recep Uçar, maç sonu taraftarlara tepki gösterdi. İşte detaylar

Ümraniyespor'da Recep Uçar, İstanbulspor Yenilgisi Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Ümraniyespor sahasında İstanbulspor'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşama sonrası Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar açıklamalarda bulundu.

"İyi hazırlandığımız bir maçtı"

Karşılaşamda kalelerine gelen ilk topun gol olduğunu söyleyen Recep Uçar, "Puan tablosunun en altında olan iki takımdan biri olarak amacımız düşme hattının üstünde yer almaktı. İyi hazırlandığımız bir maçtı. İçinde farklı hikayeleri olan bir maç daha oynadık. Son 3 haftada 7 puan alarak buraya gelmiştik. İlk 30 dakikası tamamen farklı, 30-45 arası ayrı bir hikaye, 45'ten sonra ayrı bir hikayesi olan bir maç. Kalemize ilk topun 30. dakikada geldiği ve gol olduğu bir maç oynadık. " dedi.

"İstanbulspor'u kutluyorum"

Galibiyet için İstanbulspor'u tebrik eden Uçar, "Yüklendiğimiz, pozisyonlar aradığımız 45. dakikada korner geçişinde verdiğimiz pozisyonla 2-0 içeri girdiğimiz bir maç oldu. Ürettiğimiz poziyonlar var ama rakibin de savunmada kalarak kontradan bulduğu pozisyonlar vardı. İstanbulspor'u kutluyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fatih Tekke'nin öğrencileri ilk yarıda fişi çekti!
Habere Git

"Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum"

Uçar, devre arasında kaleci Serkan Kırıntılı'nın oyundan alınmasının teknik bir karar olduğunu söyledi.

Düşük bütçeli bir takım olduklarını ve transfere ihtiyaç duyduklarını aktaran Uçar, "Büyük bütçelerle transferler yapıp büyük borçlarla Ümraniyespor'u yaşatmak kolay ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Gelirlerimizle kurduğumuz takımla oynayabildiğimiz en iyi oyunu oynamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Protestoların takıma hiçbir faydası olmuyor"

Taraftarlarına da sitem eden Uçar, "Ülkenin birçok alanda yol alması lazım. Bunlardan biri de futbol. Ümraniye, ilk kez Süper Lig'de yer alan bir kulüp. İnsanların biraz cehaletten, biraz duyguları kontrol edememesinden kaynaklanan devre arasındaki protestoların takıma hiçbir faydası olmuyor. Destek değil köstek oldular. En azından maçta 90 dakika desteğinizi verin sonra kaybedersek protesto da başımızın üzerine. Düşme hattıyla aramızda çok fark yok. Kapanmayacak bir fark değil. Bu, vazgeçmeden inandığımız doğruları yapıp insanların desteğiyle olabilecek bir şey. Ümraniyespor'un ilk kez yer aldığı bu sahnede insanların keyfini çıkarmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Ümraniyespor penaltıdan yararlanamadı

Ümraniyespor-İstanbulspor karşılaşmasının 12. dakikasında ev sahibi takımdan Antonio Mrsic, kullandığı penaltıyı gole çeviremedi.  Mücadelede konuk ekibin gollerini 30. dakikada Valon Ethemi ve 45'de Melih Kabasakal attı.

İlgini Çekebilir
Fatih Tekke: "Her maç böyle oynamamız mümkün değil"
Habere Git

Bu sonucun ardından 3 hafta sonra kazanamayan HangiKredi Ümraniyespor 14 puanda kalırken İstanbulspor puanını 15'e yükseltti. 

Ümraniyespor - İstanbulspor maçı detayları

  • STAT: Ümraniye Şehir Stadı
  • HAKEM:  Ali Palabıyık
  • ÜMRANİYESPOR:  Serkan, Popov, Sackey, Glumac, Onur, Kartal, Serkan, Mrsic, Geraldo, Umut Nayir, Onur Ayıkü
  • İSTANBULSPOR: Jensen, Duhaney, Mehmet Yeşil, Okan, Dukan, Melih, Rroca, Emir, Topalli, Eze, Ethemi
  • GOLLER: 30' Ethemi, 45+5 Melih (İstanbulspor)
Senin için hazırladığımız haberler