Red Bull pilotu Max Verstappen'den çaresizlik itirafı

Orhan Gülek
09.05.2021 - 21:16 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 21:37

Formula 1'de sezonun 4. yarışı olan İspanya GP'sine Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile Red Bull pilotu Max Verstappen arasındaki büyük çekişme damga vurdu.

Red Bull pilotu Max Verstappen'den çaresizlik itirafı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 4. yarışı İspanya Grand Prix'sine pole pozisyonunda başlayan Hamilton, ilk virajda geçildiği Max Verstappen'i unutulmaz bir geri dönüşle ikinci sırada bıraktı.

Yarışın son 6 turunda Hamilton'a geçilen ve zaferden olan Red Bull pilotu Max Verstappen ise oldukça üzgündü. Yarış sonrası açıklamada bulunan Verstappen, Mercedes'in uyguladığı taktik karşısında aciz kaldıklarını itiraf etti.

Ne olmuştu?

İspanya Grand Prix'sinde ikinci sırada başlayan Red Bull pilotu Verstappen, start sonrası iyi bir kalkış yaparak Hamilton'dan liderliği aldı. Uzun bir süre liderliği önde götüren Verstappen, Hamilton'ın ikinci pit stopa erken girmesiyle avantajı kaybetti.

İkinci pit stop için oldukça geç kalan Red Bull ekibi ise, son 6 tur kala Hamilton'ın Verstappen'i geçmesine imkan tanımış oldu.

"Bir nevi avlanmayı bekliyordum"

Yarış sonrası açıklamada bulunan Verstappen "Bir bakıma bunun geleceğini görebiliyordum. Yumuşak lastikle geçen ilk stintin sonunda dahi benden daha hızlıydı, ardından orta lastiklere geçtiğimizde benden açık bir şekilde daha fazla performansa sahipti. Sürekli 1 sn aralığında kalmayı başardı. Bu açıdan yapabileceğim çok bir şey yoktu. Bir pit stop daha yaptılar ve o an artık her şeyin bittiğini biliyorduk çünkü ben zaten lastiklerde zorlanıyordum ve o her tur farkı kapatıyordu. Bir nevi avlanmayı bekliyordum." ifadelerini kullandı.

"Yakalayabilir miydik emin değilim"

Yarış anından pit stop yapmakta geç kalınmasına da değinen Hollandalı pilot Verstappen "İkinci pit stopu yapsaydık, onu yeniden yakalayabilir miydik emin değilim. Gerçekten performans açısından gerideydik. Yine de, ben elimden gelen her şeyi yaptım." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler