Red Bull pilotu Sergio Perez'e grid cezası! İspanya GP...

Furkan Sönmez
10.06.2024 - 19:05 | Son Güncellenme: 10.06.2024 - 19:28

Formula 1 takımlarından Red Bull'a, FIA'dan kötü bir haber geldi. Kanada GP'de hasarlı kanatla yoluna devam eden Sergio Perez'e grid cezası geldi. Detaylar.

Red Bull pilotu Sergio Perez'e grid cezası! İspanya GP...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull, son haftalarda araçlarından yakındığı problemlerle başa çıkmaya çalışsa bile çoğu yarışları kazanmayı başardı. Dün koşulan Kanada GP'sinde de Max Verstappen ile zafere ulaşan Red Bull, yarış sonrası FIA'dan gelen haberle şoka uğradı.

3 sıra grid cezası

Dünkü yarışta spin atarak bariyerlere çarpan ve arka kanadının kırılmasına sebebiyet veren Sergio Perez, pite kadar hasarlı arka kanadı ile yola devam ettiği için FIA tarafından 3 sıra grid cezası ile cezalandırıldı. Meksikalı pilot, İspanya GP'sinde sıralama turlarında elde ettiği sonucun 3 sıra gerisinden yarışa başlayacak.

Yarışa devam edemedi

Islak pistte spin atarak aracının arka kanadına zarar veren Perez, kanadın onarılmasının mümkün olmadığından dolayı yarışa devam edemedi ve pilotlar sıralamasında da arka sıralara geriledi. Tecrübeli isim son zamanlarda da gösterdiği performansla eleştirilse bile takımından 2 yıllık yeni sözleşmeyi kapmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Mercedes'in yeni pilotu belli oldu! Lewis Hamilton'ın yerine...
Habere Git

Red Bull'a da ceza çıktı

Sergio Perez'e 3 sıra grid cezası veren FIA, Red Bull'a da ihlal nedeniyle 25,000 Euro para cezası ödeyecek. Avusturya takımı, güvenlik aracından kaçınmak için Meksikalı pilotu pite çağırdığını itiraf etti.

Senin için hazırladığımız haberler