Red Bull'da kaos bitmiyor! Christian Horner tehlikede...

Furkan Sönmez
15.03.2024 - 21:19 | Son Güncellenme: 15.03.2024 - 21:36

Formula 1 takımlarından Red Bull'un takım patronu Christian Horner, kadın çalışanın itirazı nedeniyle bir kez daha soruşturmaya alınacak. İşte detaylar.

Red Bull'da kaos bitmiyor! Christian Horner tehlikede...

AJANSSPOR HABER

Hollanda basınında Telegraaf gazetesi muhabiri Erik van Halen, Red Bull takım patronu Christian Horner'ın bir kez daha soruşturmaya alınacağını yazdı. Hollandalı Formula 1 muhabirine göre Horner'ın rahatsız ettiği kadın çalışan, yeni bir avukat buldu ve temyize gitmeye karar verdi. 50 yaşındaki Britanyalı takım patronunun süreci yeniden gözden geçirilecek.

Kadın çalışan basın mensuplarıyla buluşacak

F1 Insider'ın haberine göre Christian Horner'ın rahatsız ettiği kadın çalışan, hafta içinde basın mensuplarına açıklamada bulunacak. Geçtiğimiz günlerde Horner, kadın çalışana 700 bin euro'luk tazminat ücreti ödedi ama Red Bull bu rakamı 1 milyon euro'ya çıkardı.

Christian Horner kovulacak mı?

F1 Insider'ın haberine göre Red Bull, hafta sonu düzenlenecek Avustralya GP öncesinde takım patronu Christian Horner'ın takımdan ayrılığını açıklayacak. Önümüzdeki hafta başlayacak olan Avustralya GP öncesinde F1 medyası, bu hafta içinde Formula 1 padoğunun dışında bolca hareketlenme bekliyor. 

Verstappen & Horner çatışması

ESPN F1'in haberine göre Jos Verstappen, Red Bull takım patronu Christian Horner hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle Suudi Arabistan GP'de yer almadı ve oğlunu padoktan destekleyemedi. Jos Verstappen, Horner hakkında "Red Bull'da gerginlik hakim. Christian Horner görevde kaldığı sürece takım parçalanabilir. Bu böyle süremez ve patlak vermesi çok mümkün. Sorunların nedeni o ama mağduru oynuyor" cümlelerini kullandı. Bu olaylardan sonra ise Max Verstappen'in takımdan ayrılma ihtimali medyada yankılandı.

Günther Steiner'dan açıklama

Formula 1 takımlarından Haas'ın eski takım patronlarından Günther Steiner, Red Bull takım patronu Christian Horner'ın ayrılabilme ihtimali hakkında şu ifadeleri kullandı: "Red Bull yeni bir takım patronu arayışındaysa, burada olduğumu söylemeliyim. Takım yönetme konusunda gayet iyiyim.”

Senin için hazırladığımız haberler