Sergio Perez için beklenen son geldi! Max Verstappen ve Daniel Ricciardo...

28.07.2024 - 21:46 | Son Güncellenme: 28.07.2024 - 21:57

Formula 1 takımlarından Red Bull, Sergio Perez'in performans düşüklüğü sebebiyle Meksikalı pilotu takımdan yollamak üzere. Daniel Ricciardo yeniden Red Bull'a gelebilir. Detaylar.

Sergio Perez için beklenen son geldi! Max Verstappen ve Daniel Ricciardo...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Red Bull, bu sezon yarış galibiyeti alamayan ve sıralama turlarında birden çok kez Q1 seansında elenerek takımına yeteri kadar puan katkısı veremeyen Sergio Perez için Red Bull macerası yakında bitebilir. Belçika GP sonrası yaz arasına giren Formula 1'de padok dışında sıcak gelişmeler yaşanabilir.

Perez 2. başladı ama arkalarda kaldı

Belçika GP'de yarışa 2. sırada başlayan Sergio Perez, damalı bayrağı 8. sırada gördü. George Russell'ın diskalifiyesi sonrası 7. sıraya yükselen Perez, takımının son turlarda yaptığı pit stop stratejisi ile en hızlı tur puanını alarak hanesine 7 puan yazdırabildi.

Verstappen ve Ricciardo birlikte gitti

Max Verstappen ve Daniel Ricciardo, Belçika GP sonrası Spa pistinden aynı helikoptere binerek alandan ayrıldı. Ricciardo'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, arka koltukta Hollandalı pilotun babası Jos Verstappen'de yer aldı.


Perez'in yerine Daniel Ricciardo iddiası

Red Bull danışmanı Helmut Marko, Sergio Perez hakkında "Sergio Perez ne yazık ki beklentilerimizi karşılayamadı" açıklamasını yaptı. Bu açıklamadan sonra ise yaz arasında Sergio Perez'in takımdan ayrılacağı ve yerine VCARB pilotu Daniel Ricciardo'nun Red Bull pilot koltuğuna geçeceği iddia edildi.

Perez, son 9 yarışta da podyumda yer alamadı. En son Japonya GP'de 2. sırada yer alarak podyuma çıkan Meksikalı pilot, 14 yarışın üçünde puan alamadı.

Daniel Ricciardo'nun 2024 sezonu

2024 sezonu öncesi VCARB ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalayan Avustralyalı pilot, yaz arası döneminde eski takımı Red Bull'a yeniden dönebilir. 14 yarışta 12 puan toplayabilen Daniel Ricciardo, pilotlar sıralamasında takım arkadaşı Yuki Tsunoda'nın 10 puan gerisinde 13. sırada yer alıyor.

VCARB, Yuki Tsunoda ile geçtiğimiz aylarda yeni sözleşme imzaladığını açıkladı. Takım, Daniel Ricciardo ile henüz yeni bir sözleşme imzalamadı. Daniel Ricciardo'nun olası ayrılığında ise VCARB takımına Liam Lawson'ın geçeceği konuşuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler