Red Bull'un sahibi Dietrich Mateschitz hayatını kaybetti

Feride Kara
23.10.2022 - 00:22 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 00:51

Red Bull şirketinin sahibi Dietrich Mateschitz yaşamını yitirdi. Mateschitz'in hangi sebeple hayatını kaybettiği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Red Bull'un sahibi Dietrich Mateschitz hayatını kaybetti

Red Bull'un kurucusu Dietrich Mateschitz 78 yaşında hayatını kaybetti. Red Bull resmi olarak henüz açıklamasa da dünyanın büyük haber ajansları Materschitz'in ölümünü son dakika olarak geçti. Uzun süredir ciddi bir hastalıkla savaşan Dietrich Mateschitz Red Bull Salzburg, New York Red Bulls ve RB Leipzig futbol kulüpleriyle Alman buz hokeyi kulübü Red Bull München'in de sahibiydi.

Dietrich Mateschitz kimdir?

Dietrich Mateschitz, 20 Mayıs 1944 tarihinde Avusturya’da doğdu. Bugün itibarıyla hayatını kaybeden ünlü milyarder enerji içeceği markası olan Red Bull firmasının kurucu ortağıydı ve şirketin %49’luk hissesine sahipti. Ekstrem sporlara büyük ilgi duyan Mateschitz, Red Bull’un Formula 1 takımı kurulmadan önce Sauber takımının %60’lık hissesine sahipti. Formula 1 tutkunu olan Mateschitz, daha sonra Red Bull’un bu sporda boy göstermesi için her türlü finansal desteği sağladı. 78 yaşında hayatını kaybeden Red Bull’un kurucu ortağının 1 tane de oğlu bulunmakta. 

Serveti 21 milyar dolar

Dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Dietrich Mateschitz'in kişisel serveti 21 milyar dolardı. 

Verstappen'in şampiyonluğundan iki hafta sonra hayatını kaybetti

Max Verstappen'in 2022 dünya şampiyonluğunu kazanmasından iki haftadan kısa bir süre sonra 78 yaşında hayatını kaybetti. Sağlığı kötü olduğu için Dietrich Mateschitz bir buçuk yıldır halkın önüne pek çıkmadı. Artık Bayern Münih'e karşı RB Leipzig derbilerinde görünmüyordu ve Spielberg'deki Formula 1 ve MotoGP dünya şampiyonası turlarında yer almıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler