Manchester City’nin Yıldızı Haaland Premier Lig’de Rekorları Alt Üst Ediyor

İsa Kethüda
03.10.2022 - 18:05 | Son Güncellenme: 03.10.2022 - 20:32

Premier Lig haberleri... İngiltere Premier Ligi'nde Manchester City’nin Norveçli yıldızı Erling Haaland, rekorları kırmaya devam ediyor. İşte detaylar.

Manchester City’nin Yıldızı Haaland Premier Lig’de Rekorları Alt Üst Ediyor

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig’e Manchester City’nin 22 yaşındaki golcüsü Erling Haaland damga vuruyor. Norveçli yıldız henüz 8 maça çıktığı İngiltere liginde şimdiden birden fazla rekor kırdı. Haaland son olarak dün Machester United’a karşı oynanan ve 6-3'le tarihteki en gollü Manchester derbisi olan maça damga vurmuştu. 1.94’lük dev Kırmızı Şeytanlar karşısında 3 gol atarken 2’de asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Jesus’la yedek kulübesine hapsoldular! Emre, Zajc, Arda...
Habere Git

Gol rekorları onda

Dün yaptığı hat-trick ile Premier Lig’de 8. maçında 3. kez bunu başaran futbolcu ligde bunu en erken gerçekleştiren oyuncu oldu. Rekorun önceki sahibi 48 maçla Liverpool efsanesi Michael Owen’dı. Ayrıca daha önce Crystal Palace ve Notthingham Forrest maçlarında da hat-trick yapan yıldız dünkü performansı ile birlikte Premier Lig’de 3 iç saha maçında üst üste üç gol atan ilk futbolcu oldu.

Norveçli milli oyuncu Premier Lig’de çıktığı ilk 5 maçta 9 gol atarak bu alanda da rekorun sahibi olmuştu. Bu performans ona Premier Lig’de Ağustos ayının oyuncusu ödülünü getirmişti. 


Kariyerinde 100 gol sayısına 146 maçta ulaşan Haaland bu alanda da açık ara önde.

Gol krallığında lider

Erling Haaland, Premier Lig’de çıktığı 8 maç sonunda 14 gol atarak gol krallığı sıralamasında lider konumunda. Yıldız oyuncunun bunun yanı sıra 3 asisti bulunuyor. Golcü oyuncunun en yakın rakibi konumundaki Harry Kane’in de 7 golü var.

İlgini Çekebilir
Haaland, Haaland, Haaland... Haaland da Haaland!
Habere Git

Şampiyonlar Ligi’nde üç farklı formayla gol buldu

Haaland bu sezon Manchester City forması altında iki Şampiyonlar Ligi müsabakasında boy gösterirken, rakip filelere üç gol gönderdi. Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı ilk 20 maçta 25 gol bulan yıldız oyuncu, bu kulvarda Ruud van Nistelrooy ve Roberto Soldado’ya ait 16 gollük rekoru ciddi anlamda geliştirdi. Ayrıca Haaland, turnuvada 25 gol barajını aşan en genç oyuncu rekorunu da Kylian Mbappe’nin elinden aldı. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta hedefteki isim Valerien Ismael! İkinci planı yok
Habere Git

Norveç’i sırtlıyor

Norveç formasını 23 karşılaşmada terleten Haaland, 21 gol atarak milli takımına da ciddi katkılar verdi. 2019’da oynanan U-20 karşılaşmasında Honduras filelerini 9 kez sarsan santrfor bunu bu yaş grubunda başaran tek oyuncu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler