Remzi Cinoğlu: Ben başkan olsam Harun Tekin'i kesinlikle vermem

17.08.2018 - 15:02 | Son Güncellenme: 17.08.2018 - 18:02

Remzi Cinoğlu: Ben başkan olsam Harun Tekin'i kesinlikle vermem

Bursaspor Kulübü Eski Başkanlarından Remzi Cinoğlu, yeşil-beyazlıların gündemiyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Mevcut yönetimi eleştiren Cinoğlu, “Kadroda iş yapacak futbolcuları tutabilecek paranız yoksa, neden yönetime talip oldunuz?” ifadelerini kullandı. Ayrıca Cinoğlu, Harun Tekin’in Beşiktaş’a transfer durumu hakkında konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Remzi Cinoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bursaspor lige renk katan takımlardan biri olacak"

Bursaspor’u geçen hafta hep birlikte gördük. Hırs ve mücadele olarak performansı bence on üzerinden ondu. Bence Fenerbahçe maçını da kazanabilirlerdi. Fenerbahçe çok pas hatası yaptı. Bursaspor neticeye gidecek pozisyonlara gidemedi ama bu hırs ve mücadele devam ederse ligin iyi takımlarından, renk katan takımlarından biri olacağa benziyor.

"Mali gücünüz yetmiyorsa seçime girmezsiniz"

Yönetimde de kadroyu nitelik olarak düşürüp nicelik olarak artırmak niyeti var gibi. Bu doğru bir yöntem değil. Mali gücünüz yetmiyorsa seçime girmezsiniz. Diğer arkadaşlar belki daha iyisini yapardı. Sizin dışınızda üç aday vardı. Bursaspor’un kadrosunu nitelik olarak düşürmemeniz lazım. Bursaspor maalesef elindeki iyi oyuncuları verdi.

"Samet Aybaba, Bursaspor'u olumlu etkiledi"

Samet Aybaba kendini kanıtlamış birisi. Geçen hafta bizim takımı çok pozitif etkilediğini gördüm. Takım Samet Aybaba’dan iyi elektrik almış. Takımın mücadelesi ve hırsı çok iyiydi. Zannederim Samet Hoca takımı etkiledi. Geçen sene kadronun üzerine pek çok eleman kaybettik. Ona rağmen Fenerbahçe karşısında verilen mücadele olumluydu.

"Harun'un kesinlikle Bursaspor'da kalması lazım"

Harun gibi nitelikli bir kaleci başka takıma verilemez. Beşiktaş ya da diğer büyük kulüpler sizden bu oyuncuyu istiyorsa, o oyuncu demek ki iyi oyuncudur. Harun gibi nitelikli bir kalecinin Bursaspor’da kalması lazım. Satılması düşünülen paralar çok da yüksek paralar değil. Bu paralarla bu çocukları elden çıkarmamak lazım. Bunların seviyesinde bu paralarla bu oyuncuları alamazsın.

"İş yapacak oyuncuları kadroda tutamıyorsanız, yönetime talip olmamanız lazım"

Harun gibi bir kaleci elden çıkarılırsa elde genç çocuklar var. 2 tane hatalı gol yerse hem o çocuğu yıkarsınız, hem de Bursaspor için çok zararlı olur. Bursaspor’un ekonomisi çok bozuk, kamuoyu benim bildiklerimi bilmiyor. Ekonomi çok bozuk olduğu için yapıyorlar bunları ama yönetime de başka arkadaşlar aday olmuştu. Ekong’u, ondan önceki futbolcuları da elden çıkarmamak lazımdı.  Bunları satmak durumdaysanız, bu çocukları kadroda tutacak kadar parayı bulamıyorsanız o zaman yönetime talip olmamak lazım.

"Bursaspor bu ligde her zaman iyi yerde olmalı"

Taraftarlar her zaman Bursaspor’un yanında oldular. Çok hırslı ve istekliler. Aynı tempo ile devam etmelerini tavsiye ediyorum. Bir tane Bursaspor’umuz var. İyi veya kötü günlerimiz olur ama aynı futbolcularımız gibi hırs ile takımımızı desteklemeye devam ederiz. Bursaspor bu ligde her zaman iyi yerde olmalı.

Senin için hazırladığımız haberler