Rennes, G.Saray'dan gelecek parayı Fenerbahçeli yıldıza harcayacak

19.07.2024 - 17:38 | Son Güncellenme: 19.07.2024 - 18:08

Son dakika transfer haberleri... Galatasaray, Guela Doue ve takımı Rennes ile her konuda anlaşmaya vardı. Bu transfer sonrası Fransa ekibi, Fenerbahçe'de Alexander Djiku'yu transfer etmek istiyor. İşte detaylar...

Rennes, G.Saray'dan gelecek parayı Fenerbahçeli yıldıza harcayacak

Orhan Gülek - DIŞ HABER

Süper Lig’de yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ve Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor... Fransa ekibi Rennes, sağ beki Guela Doue'i Galatasaray'a gönderirken, bu transferden gelecek parayı Fenerbahçe'den Alexander Djiku için kullanacak.

Guela Doue gidiyor, Alexander Djiku geliyor

L'Equipe'te yer alan habere göre; savunma hattında yer alan önemli oyuncusu Guela Doue'i Galatasaray'a göndermesi sonrası arayışlara geçen Rennes, Fransa Ligi'ni iyi bilen Alexander Djiku'yu gündemine aldı.

Rennes'den Djiku'ya sıkı takip

Haberde, Rennes'in Djiku'nun durumu hakkında bilgi toplamaya başladığı ve istenen kriterlerin çoğunu karşılamış olması sebebiyle Ganalı oyuncunun önemli bir aday olarak değerlendirildiği kaydedildi.

İlgini Çekebilir
Tottenham, Galatasaray'a rakip oldu!
Habere Git

Rennes'den Fenerbahçe'ye 10 milyon Euro

Öte yandan haberde; Fenerbahçe ile oldukça başarılı bir sezon geçiren Djiku'nun geçtiğimiz sezon bedelsiz şekilde sarı-lacivertli ekibe transfer olduğu için transferinin mümkün olduğu ve Rennes'in teklif yapması durumunda transferin 10 milyon Euro karşılığında tamamlanabileceği ifade edildi.

Djiku'nun performansı

Fenerbahçe, Djiku'yu geçen Strasbourg'tan kadrosuna katmıştı. Sarı-lacivertlilerdeki ilk yılında 36 maçta süre bulan 29 yaşındaki Djiku, 3 gol attı ve 2 asist yaptı.

Galatasaray, Rennes'e 7.5 milyon Euro bonservis ödeyecek

Öte yandan Galatasaray, Guela Doue transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, futbolcu ve takımı Rennes ile her konuda anlaşma sağladı. Yönetim Kopenhag'tan Elias Jelert'i de imza aşamasına getirmişti ancak teknik heyetin son kararı Doue'den yana oldu. Galatasaray, 21 yaşındaki futbolcu için 7.5 milyon Euro bonservis ödeyecek.

Guela Doue'nin performansı

Guela Doue ise yıllığı 1.2 milyon eurodan 4 senelik sözleşmeye imza atacak. Fildişi Sahilli sağ bek, kısa süre içerisinde sağlık kontrollerinden geçerek takıma katılacak. Rennes altyapısında yetişen Guela Doue geçen sezon 34 maçta forma giydi ve 4 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler