Formula 1'de yeni dönem! Aston Martin, Adrian Newey'i duyurdu...

10.09.2024 - 13:11 | Son Güncellenme: 10.09.2024 - 13:27

Formula 1 takımlarından Aston Martin, Red Bull'da uzun dönem çalışan ve ikonik hale gelen başmühendis Adrian Newey'i kadrosuna kattı. İşte tüm detaylar.

Formula 1'de yeni dönem! Aston Martin, Adrian Newey'i duyurdu...

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin, 18 yılın ardından sezon sonunda Red Bull'dan ayrılacağını açıklayan başmühendis Adrian Newey'i kadrolarına kattıklarını açıkladı. Aston Martin, patron Lawrence Stroll'ün de katılımı ile bir canlı yayın düzenledi ve Stroll, "Adrian Newey, Aston Martin ailemize katıldı" açıklamasıyla resmi duyuruyu yaptı.

Adrian Newey: "Yeni bir meydan okumaya ihtiyacım varmış..."

Aston Martin'in yeni başmühendisi olan efsane isim, "Yeni bir meydan okumaya ihtiyacım varmış gibi hissettim. Çeşitli takımlardan çok sayıda teklif görmek beni çok gururlandırdı ancak Lawrence Stroll'ün tutkusu, sevimli ve ikna ediciydi. Çok doğal bir seçim oldu" dedi.

Adrian Newey ayrıca hissedar oldu

Aston Martin takım patronu ve sahibi Lawrence Stroll'ün açıklamasına göre Newey, takımın hem başmühendisi hem de hissedarı oldu.

Yıllık 35 milyon Euro kazanacak

Adrian Newey, yeni takımı Aston Martin'de yıllık 35 milyon Euro kazanacak. 65 yaşındaki mühendis, Aston Martin F1 takımı ile 5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Lawrence Stroll rekabet istiyor

Aston Martin sahibi Lawrence Stroll, "2025 yılı için iyi bir araç istiyoruz ama ana odak noktamız 2026 olacak. Bütün enerjimizi yeni kurallarda rekabetçi olmak için harcayacağız." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler