Barcelona'nın yeni teknik direktörü Hansi Flick oldu!

Akın Ungan
29.05.2024 - 14:54 | Son Güncellenme: 29.05.2024 - 15:06

Son dakika | La Liga devi Barcelona, Xavi ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör Hansi Flick'in göreve getirildiğini duyurdu. İşte detaylar.

Barcelona'nın yeni teknik direktörü Hansi Flick oldu!

AJANSSPOR HABER

La Liga'nın dev takımı Barcelona yeni sezon hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Xavi ile yolları ayıran Katalan ekip yeni hocasını duyurdu.

Xavi gitti, Flick geldi

Xavi'nin sözleşmesinin feshedildiğini açıklayan Barcelona, Alman teknik adam Hansi Flick'in göreve getirildiğini duyurdu. Kulüp, konuyla ilgili açıklama yaparken, Flick'in videosunu paylaştı.

Xavi ile sözleşme feshi

Barcelona'nın Xavi ile ilgili yaptığı açıklamada, "FC Barcelona ve Xavi Hernandez Creus, teknik direktör ve ekibinin 2024/25 sezonunun sonuna kadar kulüp ile olan sözleşmesini feshetme konusunda anlaşmaya vardı.

Kulüp, Xavi'ye ve diğer teknik ekibine bağlılıkları, özverileri ve cömertlikleri ve sözleşmeyi feshetme konusunda anlaşmaya varmadaki yardımları için kamuoyu önünde teşekkür etmek istiyor. Ayrıca kendisine gelecekte hem kişisel hem de profesyonel düzeyde başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Menajeri açıkladı! İşte Kerem Aktürkoğlu'nun peşindeki takım
Habere Git

Flick imzayı attı

Xavi ile ayrılık açıklamasının ardından Hansi Flick duyuruldu. Yapılan paylaşımda, "FC Barcelona ve Hansi Flick, 30 Haziran 2026 tarihine kadar futbol takımı antrenörü olması konusunda anlaşmaya vardı. Yeni teknik direktör, FC Barcelona başkanı Joan Laporta, spor alanından sorumlu birinci başkan yardımcısı Rafa Yuste ve kulübün spor direktörü Anderson Luis de Souza Deco eşliğinde kulüp ofislerinde sözleşme imzaladı" denildi.

Flick son olarak Almanya'yı çalıştırdı

Son olarak 2021-2023 yılları arasında Almanya Milli Takımı'nı çalıştıran Hansi Flick, çıktığı 25 maçta 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 59 yaşındaki teknik adam Panzerler'in başında 1.72 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler