Resmi açıklama! Lig iptal edildi...

07.04.2020 - 20:05 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 20:05

Resmi açıklama! Lig iptal edildi...

İtalya Basketbol Ligi resmen iptal edildi! İtalya Basketbol Federasyonu Başkanı Giovanni Petrucci, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sezonun iptal edildiğini açıkladı.

İtalya Basketbol Federasyonu Başkanı Giovanni Petrucci'nin açıklaması şöyle:

"Başbakanlık kararı ile şimdiye kadar Hükümet ve Bölgeler tarafından çıkarılan yönetmeliklerden hareketle, spor faaliyetlerinin toplam güvenlik koşullarında devam etme olasılığı konusunda belirli bir tarihin ortaya çıkmadığı düşünüldüğünde, basketbol müsabakalarının ulusal bölgede ve özellikle salgından en fazla etkilenen coğrafi bölgelerde yapılması düşünülemez.

Dahası, sosyal mesafeyle ilgili kesin ve katı göstergeler Hükümet, Bölgeler ve bilimden gelir. Bunlar, basketbol gibi bir temas sporu için uygulanması imkansız önlemlerdir.

Birçok kulübün yabancı uyruklu birçok sporcusunun ülkelerine gitmesine izin verdiği de bilinmektedir. Bu nedenle iştiraklerini ve üyelerini koruyabilecek her girişimde bulunmak FIP'in görevidir.

Mevcut spor sezonunun sona erdiğini beyan etmek, kulüplerin ve üyelerin, faaliyetlerin yokluğunda daha fazla maliyetin ortaya çıkmasını önlemek için gereken tüm bu davranışlara adapte olmasını sağlar.

2019/2020 sezonu için Erkekler Serie A Şampiyonası'nın sonlandırılması kararının arkasındaki gerekçeler bunlardır." 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler