Ricciardo: "Formula 1 pilotları 14 gün karantinada kalamaz"

21.01.2021 - 17:03 | Son Güncellenme: 21.01.2021 - 17:13

Formula 1 takımlarından McLaren pilotu Ricciardo, COVID-19 nedeniyle Kasım ayına ertelenen Avustralya Grand Prix'sinin düzenlenme ihtimalinin olduğunu ancak Avustralya hükümeti tarafından konulan 14 günlük karantina sürecinin Formula 1'de geçerli olmamasını dile getirdi. İşte detaylar...

Ricciardo: "Formula 1 pilotları 14 gün karantinada kalamaz"

Orhan GÜLEK- AJANSSPOR

Formula 1 takımlarından McLaren pilotu Ricciardo, COVID-19 nedeniyle Kasım ayına ertelenen Avustralya Grand Prix'sinin düzenlenme ihtimalinin olduğunu ancak ülkede devam eden 14 günlük karantina sürecinin Formula 1 pilotları için hayal edilebilir bir şey olmadığı ifade etti.

31 yaşındaki F1 pilotu Ricciardo, 8 Şubat'ta Avustralya'da düzenlenecek olan Avustralya Açık tenis turnuvasının da Formula 1'in önünü açacağını dile getirdi.

"Formula 1 pilotları 14 gün karantinada kalamaz"

Avustralya'da yayımlanan günlük gazete The Age'e konuşan Ricciardo “Tenisi seviyorum, bu turnuvayı izleyeceğim ve umarım her şey yolunda gider. Çünkü bu sayede Kasım ayındaki etkinliğimizi nasıl gerçekleştirebileceğimize dair bazı açılardan elimizde bir örnek olacak. Formula 1 gibi dört günlük bir yarış hafta sonunu düşündüğümüzde, tüm tarafların 14 gün karantinada kalması hayal edilebilir bir şey değil. Bir sporcu potansiyel olarak bir tenis turnuvasında iki hafta geçirebilir, bu nedenle bu tür önlemler onlar için daha makul görünüyor." ifadelerini kullandı.

"Geçen sene yaşananlar sinir bozucuydu"

2020 sezonunda Formula 1'de koronavirüs nedeniyle pek çok yarışın iptal edildiğini dile getiren Avustralyalı pliot Ricciardo, aynı durumun bu sene de yaşanmaması dileğinde buundu.

Ricciardo "Geçen sezon yaşananlar sinir bozucuydu, yarış son anda iptal edilmişti ve aynısının olmasını istemiyorum. Yarışı kasım ayına ertelemek, en azından yarışı bir şekilde düzenleme fırsatı veriyor. Taraftarlar için ve şahsen benim için en önemli şey Avustralya Grand Prix'sinin her yıl düzenlenmesi. Yani kalıcı şekilde baharda ya da sezon sonunda bir yere taşınması umurumda değil. açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında Avustralya, önlemlerini sıkı tutuyor. Son olarak ülkede yapılacak olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası, artan koronavirüs nedeniyle 18 Ocak 2021'den 8 şubat 2021 tarihine ertelenmişti.

Ayrıca Avustralya hükümeti, organizasyonlara katılan sporcuların 14 gün önce ülkeye gelme şartı bulunduruyor.

Kurallara göre sporcular, Avustralya'ya ulaştıktan sonra 14 günlük karantina süreci başlıyor ve odalarından günde 5 saati aşmayacak şekilde ayrılabilme imkanı tanınıyor.

Senin için hazırladığımız haberler