Rıdvan Dilmen açıkladı: Gustavo, derbide oynayacak mı?

02.02.2021 - 16:40 | Son Güncellenme: 02.02.2021 - 17:57

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hatayspor'a konuk oldu. Karşılaşmanın devre arasında ve sonunda Rıdvan Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında bu maçı değerlendirdi. İşte Rıdvan Dilmen Hatayspor - Fenerbahçe maç sonu yorumları…

Rıdvan Dilmen açıkladı: Gustavo, derbide oynayacak mı?

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hatayspor'u 2-1 mağlup etti.

Rıdvan Dilmen, Hatayspor-Fenerbahçe maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen, Fenerbahçe'de 46. dakikada sakatlanarak yerini Samatta'ya bırakan Gustavo'nun sağlık durumu hakkında da bilgi verdi. 

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları…

İlk yarı değerlendirmesi

Fenerbahçe'nin ilk yarısını 1-0 önde kapattığı Hatayspor - Fenerbahçe maçının devre arasında konuşan Rıdvan Dilmen, "Ocak ayı için çok iyi bir ortam. Futbol oynamak için çok iyi bir zemin var. Fenerbahçe, Galatasaray-Başakşehir maçı oynanmadan 3 puanı alayım derdinde.Fenerbahçe'nin ikinci yarıda tek bir değişikliğe ihtiyacı var. Ozan toparlarsa Fenerbahçe rahatlar. İyi bir Sosa olsa diye diye sezon bitti. Mert Hakan da beklenenin altında kaldı. 

Attila Szalai rakibi döndürürse çabuk geçiyorlar. Dönüşleri ağır. Attila Szalai, bende ilk yarıda soru işareti olarak kaldı. Hatayspor, oyunuyla Fenerbahçe'nin üzerine gelemedi rakibinin hataları ile geldi. Mesut Özil, 1-0 hariç her skorda oyuna girer. 2-0 veya 1-1'de oyuna dahil olur. Mesut'u oyuna sokarken çıkaracağın oyuncu çok önemli. Bu Samuel Osayi olmamalı. Şu dakikada değişiklik olacağını düşünmüyorum. 60. dakikaya kadar değişiklik olmaz gibi" ifadelerini kullandı.

'Kalecileri değiştirin, 6-2 Hatay kazanırdı'

Fenerbahçe'nin deplasmanda Hatayspor'u 2-1 mağlup ettiği maçtan sonra açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, "Kalecileri değiştirin, 6-2 Hatayspor kazanırdı. 2. yarı, kaleci Altay - Hatay arasında geçti. 1.97'lik kaleci, tarihe geçecek bir maç oynadı. Öyle bir oynadı ki dünyada o topu çıkaracak kaleci yok. Erol Hoca, kaybetmek için her şeyi yaptı. Fenerbahçe, tek kale yapmış Hatay'a karşı 4 forvetle oynamaz." ifadelerini kullandı.

Luiz Gustavo, derbide oynayacak mı?

Hatayspor maçında sakatlanan ve devre arasında oyundan alınan Luiz Gustavo'nun hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde oynayabileceğini söyleyen Dilmen, "Gustavo'nun dizinde bir ödem varmış, hafta sonu oynar diyorlar. Devre arasında Emre Belözoğlu ile görüştüm, 'Çok ciddi bir durum yok, derbide oynar' dedi." açıklamasında bulundu. 

Erol Bulut'un ikinci yarıda oyuncu değişikliklerinde hata yaptığını ifade eden Rıdvan Dilmen sözlerini şu şekilde tamamladı:

"İkinci yarıda Erol Bulut hamlelerde hata yaptı ama Fenerbahçe, derbi öncesi altın değerinde 3 puan aldı. 3 gün arayla sezonun en kötü iki futbolunu Rizespor ve Hatayspor karşısında oynadı. 6 puan aldı. Bence Fenerbahçe 4-1-3-2 dizilişiyle oynamalı.

Altay

Sangare, Serdar, Tisserand(Szalai), Caner

Gustavo

Ozan, Mesut, İrfan Can

Samatta(Thiam) Pelkas

Senin için hazırladığımız haberler