Rıdvan Dilmen : "Adeta Usain Bolt gibi"

Cem Ergün
05.05.2024 - 22:38 | Son Güncellenme: 05.05.2024 - 22:50

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın, Sivasspor'u 6-1 mağlup ettiği maçın ardından TV 8.5'ta yayınlanan "%100 Futbol" programında değerlendirmelerde bulundu.

Rıdvan Dilmen : "Adeta Usain Bolt gibi"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in 35'inci haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Sivasspor'u 6-1 mağlup ederek puanını 96'ya yükseltti ve 1 maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Sarı-Kırmızılı takımının performansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, Cim Bom'un 2 yıldızı Mauro Icardi ve Dries Mertens'ten de övgüyle bahsetti. İşte detaylar...

"Sağlam hali ne o zaman"

Galatasaray'ın, Sivasspor karşısındaki oyununu değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Gerçekten bugün Galatasaray'ın, ne Alanyaspor ne Adana Demirspor maçlarına benzediğini düşünüyorum. Bugün Galatasaray maç boyunca iyi top oynadı. Mertens'te bir soru işareti vardı ama bu sakatsa sağlam hali ne o zaman? Galatasaray top rakipteyen çok temaslı oynadı. Farklı öndeyken dahi kapanmayıp skoru kovaladılar." dedi.

"Usain Bolt gibi"

Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi'nin attığı golden övgüyle bahseden Dilmen, "Icardi'nin attığı golü dünyada inan 1-2 oyuncu ya atar ya atmaz. Mertens zaten muazzam top attı ama o da Icardi olmasa bu pası atmaz. Top ayaktan çıkınca Icardı arasında 6-7 metre vardı. Adeta Usain Bolt gibi gitti oraya. O kolay bir vuruş değildir." ifadelerinde bulundu.

"Ziyech 'İdare ederim' demiş olabilir"

Rıdvan Dilmen, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un oyuncu tercihleri hakkında ise şu sözleri dile getirdi: "Eğer bİr teknik direktörü bütün takım seviyor deniliyorsa dünyanın en büyük yalanlarından biridir. Oynamayan oyuncunun beğenme veya sevme şansı hiç yok. O zaman bu mutsuzluk getiriyor. Kerem hep oynayacağını düşünür. Bunu yönetmek de kolay değildir. Bunun sıkıntısını yaşamıştır.

Bunlar zor oyuncular. İdare etmek kolay değildir. Ama bu rekorları, puanları toplarsan bunlar normaldir demek ki. Hakim Ziyech'i çıkarması gerek diyoruz ya biz dışardan, Ziyech 'Hocam 10 dakika idare ederim' demiş olabilir. Bunu bilemeyiz."

Senin için hazırladığımız haberler