Rıdvan Dilmen: "Ali Koç benden özür dilesin"

03.04.2022 - 12:22 | Son Güncellenme: 03.04.2022 - 12:54

%100 Futbol" programında Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 4-0 yendiği maçı analiz eden Rıdvan Dilmen, "Ali Koç da dahil bana sallayanlar benden özür dilesin' dedi.

Rıdvan Dilmen: "Ali Koç benden özür dilesin"

Rıdvan Dilmen, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Fenerbahçe'nin deplasmanda Yukatel Kayserispor'u 4-0 mağlup ettiği maçı analiz etti. Dilmen, İsmail Kartal'ın oyun sistemine değinenirken, sarı-lacivertlilerin sezona başladığı sistemi eleştirdiği dönemde kendisine çatan isimleri hedef aldı.

Dilmen'in yorumlarından satır başları şöyle;

"Bizim ülkemizde süslü laflarla bazı şeyler zorlaştırılıyor"

Savunmada 3'lü oynamanın 5'li oynamanın sözde kolay olduğunu ifade eden Dilmen, "Bir oynayacaksın, 2 oynatacaksın, 3 yaşayaacaksın, 4 rakibi de düşüneceksin ama bizim ülkemizde süslü laflarla bazı şeyler zorlaştırılıyor. Ali Koç 'hocam biri bu 4'lü sistemle oynayın diyor bir deneyelim' demeliydi Vitor Pereira'ya. Güle oynaya değil, ciddi oynayarak geliyor Fenerbahçe." dedi.

"Ali Koç da dahil bana sallayanlar benden özür dilesin"

Daha ligin 7. haftasında Fenerbahçe liderken uyarıda bulunduğunu vurgulayan Rıdvan Dilmen, "Ali Koç da dahil bana sallayanlar benden özür dilesin. Fenerbahçe'nin kadrosu iyi bir kadroydu sadece yanlış oynatılıyordu. Futbol basit oynanır. Vitor Pereira zor olanı tercih etti. 3'lü savunmayla Trabzonspor'a karşı 10 kişi oynasaydı 4'lük olurdu." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye bedavaya İtalyan golcü! Girişimler başladı
Habere Git

"Fenerbahçe'nin kadrosu Trabzonspor ayarında"

Vitor Pereira'nın, İsmail Kartal'ın oynattığı sistemle oynasaydı, bugünkü sonuçlardan farklı bir sonuç alacağını düşünmediğini ifade eden Dilmen, "Şampiyonluk yarışından da bu kadar çabuk kopmazdı. Fenerbahçe'nin kadrosunun Trabzonspor ayarında bir kadro olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Fenerbahçe çağırıyorsa fedakarlık yoktur"

İsmail Kartal'ın Vitor Pereira'nın ardından sezon sonuna kadar takımın başına geçmesiyle ilgili konuşan Dilmen, "İsmail hocaya fedakarlık yaptı falan diyorlar. Fenerbahçe çağırıyorsa fedakarlık yoktur ama Fenerbahçe takımına konsantrasyonu düşük ve şampiyonluktan kopmuş bir takımdı İsmail hoca geldiğinde." ifadelerini kullandı. 

"Galatasaray maçında 11'de nasıl başlatacaksınız Arda'yı?"

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Turan'ın ilk 11'de başlayıp başlamamasıyla ilgili tartışmalara da değinen deneyimli futbol adamı, "Trabzonspor maçında Fenerbahçe 1-0 geride ve 10 kişi kalmış. Bütün stat 'Arda' diyor. Hoca, 'alsam mı, almasam mı?' derken 1-1 oldu ve alamadı. Yanlış mı yaptı? Hayır. Yanlış yapmadı. Bu maç ilk 11 oynatmayarak yanlış mı yaptı? Hayır yapmadı. Kupa olsaydı ilk 11 başlardı. Siz Şampiyonlar Ligi ön elemesi için mücadele ediyorsunuz. Önümüzdeki hafta nasıl Galatasaray maçında 11 başlatacaksınız Arda'yı?" dedi.

"Fenerbahçe 4-2-3-1 oynar başka sistemle oyanamaz"

Fenerbahçe üst üste maç kazanınca oyuncu performanslarının da arttığının altını çizen Dilmen, "Fenerbahçe 4-2-3-1 oynar başka sistemle oyanamaz. 3'lü oynadığınızda olmaz. Fenerbahçe kalesinde Kayserispor'un pozisyonu yok." şeklinde konuştu.

"Serdar Dursun çok faydalı oynadı"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin artık oyunu dar alanda oynamaya başladığını ifade ederek, "Ben bir tek şunu eleştiririm, belki Pelkas, Rossi'nin yerine oynayabilirdi ama o da futbolcu zenginliğinden. Serdar Dursun çok faydalı oynadı. Koşuları ve hücum presi çok iyi. Jardel tarzı karakter gösteren bir oyuncu." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler