Rıdvan Dilmen Ankaragücü - Galatasaray maçını Yüzde Yüz Futbol'da değerlendirdi!

10.08.2018 - 21:21 | Son Güncellenme: 11.08.2018 - 00:21

2018-2019 Spor Toto Süper Lig'i bu akşam Ankaragücü - Galatasaray maçı izle başlıyor. Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Ankaragücü - Galatasaray maçını Yüzde Yüz Futbol'da değerlendirecek. İşte Rıdvan Dilmen'in yorumu...

Rıdvan Dilmen Ankaragücü - Galatasaray maçını Yüzde Yüz Futbol'da değerlendirdi!

Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonu bu akşam Ankaragücü - Galatasaray maçı ile start alacak. Büyük mücadeleye sahne olacak bu maçı Rıdvan Dilmen devre arasında ve sonunda maçın kritik pozisyonalarını Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi. İşte Rıdvan Dilmen'in yorumlarından Ajansspor'un derledikleri...

Ankaragücü - Galatasaray maçı henüz oynanıyor. Bu maçın devre arasında ve maç sonunda Rıdvan Dilmen maçın kritik pozisyonlarını değerlendirecek.

"Kötü bir zemin vardı"

Fatih Terim açısından anlamlı bir maç. Genelde şampiyonlar başlardı ilk maçlara öylede oldu. deplasmanda başladı. Kötü bir zemin vardı.

Şunu da belirtmek istiyorum; Özellikle sıcak aylarda Süper Kupa finalinde direk penaltılara gidilmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Yayıncı kuruluş ne der bilmiyorum amaböyle bir uyarıda bulunmakta fayda var."

"VAR'a karşıyım ama bekleyip göreceğiz"

"Yeni sezonda VAR sistemi, bende çok karşı olan bir insanım ama bekleyip göreceğiz. 35 kamera ile dünya kupasında maçlar yönetildi. Türkiye'de 8 kamerayla sanırım. Kolay değil ve geçiş dönemidir. Eleştiri yapmak ilk haftalarda kolay değil. Kritik bir pozsiyon oldu ve VAR sistemi ile doğru karar verildi."

"Hakemin VAR'da ekrana bakmaması önemli"

"Hakemin ekrana bakmaması ve direkt kulağına poziyonun kararını söylemesi, bu da oyunun çok durmasını engelledi. İnşallah sonuçta adaletli, barış içerisinde bir lig olsun istiyoruz."

"Zeminden dolayı pas hatası oldu"

"Galatasaray hücum yaptı ve pozisyonlara girdi. Ankaragücü ise savunma arkasına toplar ile pozisyon bulmayı bekliyordu öyle de oldu. İsmail Kartal'ın beklediği oldu, Fatih Terim'in beklemediği oldu.
Zemin de olağanüstü kötü. Oyuncular zeminden dolayı pas hatası yapıyorlar, haklılar.

Sportmenlik dışı hareketleri artık VAR ile inceleyecekler. Oyuncularda bulun bilincinde hareket edecekler. Cüneyt Çakır bunu göstermişti."

Rıdvan Dilmen'in maç sonu değerlendirmeleri

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Ankaragücü - Galatasaray maçını değerlendirdi.

İşte o değerlendirmeler:

Sezon boyunca Allah nasip ederse seyircilerle birlikte olacağız. Taktiksel anlamda katkımız olursa ne mutlu. Fatih Terim teknik direktörlüğe Ankaragücü ile başlamıştı. Geçen yıl Göztepe ile başladı bu sene Ankaragücü ile başladı.

VAR sistemine karşı olan bir insandım. Dünya Kupası'nda çok fazla teknoloji kullanıldı. Türkiye'de bugün gördüğümüz kadarıyla VAR sistemi sportmenliğe aykırı davranışları bitirdi. En ufak bir harekette görünebilir. Ankaragücü'nün ofsayt olan pozisyonda yardımcı oynattı. Geçen sezon Negredo'nun bir pozisyonu vardı Fenerbahçe maçında. En azından 7-8 hafta görmemiz gerekiyor. Bu yüzden de çok erken yorum yapmak doğru değil.

Kolay bir uygulama değil. Riva'da olması avantaj. Hakemler tacize de uğramaz. Biz hakemlerimize güveneceğiz. Bugün hakem temiz bir maç yönetti.

"Zeminler hayal kırıklığı"

Akhisarspor maçı Konya'da oynandı. Dün Beşiktaş'ın Avrupa maçına gittik, zemin bitmiş. Dünyada gelirlerde 6. sıradaysak bu zeminler olmamalı. Futbol iyi zeminde oynanır. Böyle zeminler hayal kırıklığına uğratır.

Yabancı futbolcuların ekonomik külfetinin ne kadar ağır olduğunu görüyoruz. Son şampiyonun bugün tek transferi sahada oldu. Ama bunun bir avantajı oldu. Yavaş yavaş gençlere dönüldü. Galatasaray'da Yunus Akgün. Altyapılarda öncelikle eğitmenler iyi olacak.

Ben TFF'ye bir öneride bulunmak istiyorum. Altyapıya doğru eğitmenler bulun. Onlara doğru ücretler verin. Bunlar çok önemli.

Gomis, Belhanda ve Feghouli gibi oyuncular bugün oynamadı. Teknik direktörler sadece yönetmez aynı zamanda idare de ederler. İsmail Kartal için söylenecek bir şey yok. Transfer yasağı yeni kalkmış biri.

Muslera'ya genel anlamda baktığımız zaman güven veriyor. Böyle bir zeminde kaleciye kızılmaz. Hiçbir futbolcuyla ya da taraftarla kavgaya girdiğini görmedim.

Senin için hazırladığımız haberler