Rıdvan Dilmen: Antrenör aranması Fatih Terim'i geriyor

Feride Kara
08.01.2022 - 20:00 | Son Güncellenme: 08.01.2022 - 21:51

Galatasaray , Süper Lig'in ilk maçında Giresunspor'u konuk etti. Karşılaşmayı Rıdvan Dilmen TRT'de Spor'da Yüzde Yüz Futbol programında değerlendirdi

Rıdvan Dilmen: Antrenör aranması Fatih Terim'i geriyor

Galatasaray kendi evinde ilk yarıyı Giresunspor'a 1-0 mağlup olurken maçı Rıdvan Dilmen TRT Spor Yüzde Yüz Futbol programında yorumladı.

Takımın oyunu taraftarı uzaklaştırıyor

Dilmen "Artık Galatasaray'ın geride kalması ve ıslıkların duyulması oyunları etkiledi. Artık Galatasaray'ın Avrupa kupasındaki maçlara bakması lazım ama Mart'a kadar bu süreç zor geçicek. Takımın oyunu ve performansı taraftarı uzaklaştırıyor. Taraftarı çekebilmek için indirime gitmesi lazım. Baya da eksik Galatasaray. Halil'i çok etkisiz gördüm. Luyindama yerine Işık Kaan'la başladı ama adelesinde sorun yaşadı maalesef.

Fatih Terim format değiştirirse Galatasaray maçı çevirir

Hoca çok sık karar değiştiriyor. Bu bir dezavantaj olarak görünüyor. Hakan Keleş'i çok beğeniyorum ama ilk yarı benim beklentimin altında bir Giresun vardı. Galatasaray maçı çevirebilir elbette. Hocanın oyun formatını değiştirmesi lazım. Karşısında da can siperhane oynayan bir takım var kolay değil o yüzden.

Galatasaray sinir harbiyle oynuyor

Giresun için puan Galatasaray için kazanıp seyirci ile barışma fırsatıydı. Galatasaray'ın çok fazla eksikleri vardı bu da önemliydi. Ne olursa olsun kazanması lazımdı. 21 bin seyircisi varmış. Galatasaray taraftarının desteği önemli. Giresunspor'da özellikle Zeki'nin performansı iyiydi. Luyindama'nın gidecek gibi oynaması. Puan olarak geride olmak hakem hataları vardı. Arda Kardeşler gördüğünü çaldı. Fakat Galatasaray'ın temel sorunu şu. Kalabalık bir yolda giderken çarpa çarpa gidersin yol boşsa rahat gidersin. Galatasaray kendisiyle uğraşıyor. Dakika 1 yerden yere atılıyor dakika 90 itiraz gerginlik. İşte bunlar hep stres yapar. Bir sinir harbiyle oynuyor. Avrupa'da böyle oynamıyor çünkü rahat. 

Saha dışı olaylar Fatih Terim'i geriyor

Halil mesela ıslıklanıyor. 21 yaşında ve genç. Bu oyuncu ıslıklanırsa gider. Takım hazırlanamıyor. Bir kaç gün önce önce Fatih Terim sonra Burak Elmas mesajlar yayınladı. Başkanın izniyle Guardiola'nın yardımcısıyla görüştüm dediler. Terim'in yardımcıları yelek taşımak demek değildir fikir tartışmak demektir. Terim bu durumdan rahatsızdır. Terim'in böyle bir eleştiri kaldırmaz. Saha dışı faktörler ve antrenör aranması teknik direktör Fatih Terim'i geriyor. İşte gergin teknik adamın hali sahadaki futbola da yansıtıyor. 

VAR olmasa penaltılar olurdu

Galatasaray son dokuz maçta iki galibiyet almış. Maç sonunda oyun kaos futboluna dönüyor. Hoca'nın Halil'i oynattığı noktada Halil oynamaz. Halil çift santraforun oyuncusu. Kenar oyuncusu değil. Cicaldao'yu forvet arkasına koyunca defans önünde problem yaşıyor. Sonra Halil çıkarken ıslıklanıyor morali bozuluyor. Galatasaray'da istek arzu var ama sinir harbini böyle yönetemezsiniz. Eskiden VAR olmasaydı büyük takımlar karambollerden penaltı çıkarırdı. İsmail kalede Oğulcan forvette bitirdi maçı. Galatasaray'da herkes öfkeli hoca futbolcular öfkeli. Hakemler Galatasaray'ı mağdur etti. 

Senin için hazırladığımız haberler