Rıdvan Dilmen: 'Aykut hocanın kendine göre doğruları var...'

28.01.2018 - 09:52 | Son Güncellenme: 28.01.2018 - 09:52

Rıdvan Dilmen: 'Aykut hocanın kendine göre doğruları var...'

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor - Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi.

İlk yarı değerlendirmesi

Trabzonspor adına bir hayal kırıklığı yaşadım ama Fenerbahçe'yi çok beğendim. Tek kale oynadı Fenerbahçe. Baskıyı kurdular, 6 korner kullandılar. Oyuna hakim olan Fenerbahçe'ydi.

 

Bugün takım kadroları açıklandığı an herkes Hasan Ali'ye yer arıyordu. Herkese olduğu gibi bana da sürpriz oldu. Ancak Hasan Ali'yi taktik olarak oynatıyor Aykut hoca. Alper, arkasında Hasan Ali ve İsmail ile kapattı o kanadı Fenerbahçe. 

 

Valbuena sorusu gelecek şimdi doğal olarak. Ancak Valbuena oynasaydı bu taktik işlemeyebilirdi. İlk yarıda tatkiksel olarak zaferi vardı Aykut hocanın.

 

Hakem maçı ilk yarıda iyi yönetmeye çalıştı bence. Ancak net bir hatası var ilk yarıda. Pereira'nın pozisyonu net kırmızı karttı. Eve gidine hatasını anlayacaktır zaten. Ancak art niyetli bir karar değildi.

Bence Trabzonspor'un iki değişiklik yapması gerekiyor. Sosa'yı almalı Rıza hoca. Korkunun ecele faydası yok. Kaybedersen de oynayarak kaybetmen lazım. Çünkü oyun Fenerbahçe'nin lehine gidiyor. Ayrıca Trabzonspor oynarsa kazanır bana göre.

Maç sonu değerlendirmesi

İki takımın da eksikleri vardı. Kadro derinliği Trabzonspor'un daha iyiydi. Yedek kulübesinde daha etkili isimler vardı. Ancak Fenerbahçe'nin çok önemli eksikleri vardı. 8 tane ilk 11'de oynatabileceği oyuncudan yoksun oynadı Fenerbahçe.

Aykut Kocaman'ın kendine göre doğruları var. Onun futbola bakış açısı farklı. O pozisyonda oynayabilecek oyuncular sakatken bile Valbunea'yı oynatmadı. Alper'i, Aatıf'ı kullandı. Aykut hoca kendi doğrularından şaşmıyor.

Hakemler maçı yönetmiyor idare etmeye çalışıyor. Bir tarafa hata yapınca dengelemeye çalışıyor. Ali Palabıyık Fenerbahçe gol atınca rahatlamıştır. Çünkü 1-1 oldu kafası rahat. Etliye sütlüye karışmadı kendine göre. Ancak eve gidince görecek 3 tane kırmızı kartı atladı.

 

Maç Allah'tan Trabzonspor'daydı. Eğer hakem Kadıköy'de vermeseydi o kartları çok farklı olurdu. Hatasını telafi etmek isterken kontrolü kaybedebilirdi.

Trabzonspor'un şampiyonluk şansının çok düşük olduğunu düşünüyorum. Bu özgüvenle zor gözüküyor. Bir de hücum silahlarını arttırmaları lazım.

Aykut Kocaman Valbuena'yı tercih etmeyecekse ki ben buna saygı duyarım transfer dönemi bitmeden o bölgeye bir transfer yapılmalı. 

Senin için hazırladığımız haberler