Rıdvan Dilmen: "Ben Galatasaray'ın yerinde olsam..."

17.03.2024 - 23:36 | Son Güncellenme: 17.03.2024 - 23:56

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının sonunda çıkan olaylardan sonra Süper Kupa için Galatasaray'a mesaj verdi. İşte tüm detaylar.

Rıdvan Dilmen: "Ben Galatasaray'ın yerinde olsam..."

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 30. haftasında Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 deviren Fenerbahçe, maç sonu kutlama yaparken çoğu Trabzonsporlu taraftar sahaya girdi. Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalışan şahıslar hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, Süper Kupa maçı hakkında da şu ifadeleri kullandı: "Şu ortamda mümkünse lig maçları ve kupa yarı finalleriyle bitirilmelidir. Urfa'da maç oynansın tabii ki ama şu ortamda Süper Kupa maçının kesinlikle oynanmaması lazım. 7 Nisan kararını Fenerbahçe ve Galatasaray istedi de oldu. Ben Galatasaray'ın yerinde olsam bu maçı sezon sonuna bırakırım. Bu ortamda maç nasıl oynanacak bilmiyorum, sıkıntılı bir maç yani."

Ali Koç Süper Kupa finali, için ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finali hakkında, "Bu turu geçersek, ülkemiz 9. sırayı garantileyebilir. Ülke menfaati için, rakibimiz de kabul ederse tarihin değişmesini konuştuk. Belli tarihler üzerine çalışıyoruz. İnşallah turu geçeriz. Turu geçtik öz güveni beni korkutuyor. Önce turu geçelim" açıklamasını yaptı. 

Erden Timur'dan Ali Koç'a cevap

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa finalini yabancı hakem yönetmeli talebi hakkında sorulan soruya yanıt veren Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, "Yabancı hakem mi? Buyursun olsun. Ben Okan hocayla konuşurken 'robot hakem' olsun dedim. Yabancı hakemin de evine adam gönderirsen, çocuğunu tehdit ettirirsen, AVM'de hakemin çevresini sararsan yabancı hakem ne yapar ona bakmak lazım. Robot hakem daha iyi olur. Annesine, babasına baskı yapamazsın, sosyal medyadan kumpas kuramazsın, robot hakemin evine insan yollayamazsın, robot hakeme yumruk atamazsın, robot hakemi AVM'de çeviremezsin. Bize göre de bize acayip haksızlık yapılıyor, çok büyük haksızlık yapılıyor. Yabancı hakemlerin geçmişe bakması da kabul edilmiyorsa, kimse çıtını çıkarmasın. Gel röntgeni çekelim diyoruz. Röntgen çekilmekten kaçıyorsan iddianda yanlış bir şey yapıyorsun" dedi.

İsmail Kartal Avrupa maçı sonrasında konuştu

Avrupa Konferans Ligi son 16 turunun rövanş maçı sonrası demeçlerde bulunan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Süper Kupa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, "7 Nisan'da oynayacağımız maç bizi zorlayacak. Bu konuda daha geniş bir takvimde maça çıkmayı çok isteriz. Başkanımızın TFF ile yapacağı görüşmeler nasıl bir sonuca varacak biz de merak ediyoruz. Biz de daha rahat bir ortamda oynanmasını isteriz" diye konuştu.

Maç bitti saha karıştı

Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-2 devirmeyi başardı ve maç sonunda orta sahada kutlama yaptı. O esnada bir Trabzonspor taraftarı Fenerbahçeli futbolculara saldırmak isterken etkisiz hale getirildi. Daha sonra bir anda yüzlerce taraftar sahaya girererk arbedenin çıkmasına neden oldu. Fenerbahçeli futbolcular kendilerini savunurken bir yandan da çıkış tüneline doğru hareket edip kendilerini güvenli bölgeye atmayı başardılar.

Senin için hazırladığımız haberler