Rıdvan Dilmen : Ben hiç böyle düşünmüyordum

Cem Ergün
06.05.2024 - 23:43 | Son Güncellenme: 06.05.2024 - 23:54

Fenerbahçe'nin, Konyaspor ile 0-0 berabere kaldığı mücadeleyi TV 8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen  : Ben hiç böyle düşünmüyordum

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'de şampiyonluk ve küme düşme yarışını yakından ilgilendiren mücadelede deplasmanda Konyaspor ile 0-0 beraber kaldı. Sarı-Lacivertliler bu sonuçla puanını 90'a, Konyaspor ise 37'ye yükseltt. Ligde son 3 haftaya girilirken Fenerbahçe'nin, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 6'ya çıktı. Sarı-Lacivertli ekibi, %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

"İlk defa düşündüm bunu"

Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Bu Galatasaray'ı, Karagümrük maçında değerlendireceğiz tabii ama ben Fenerbahçe'nin yine içeride taraftarla oynayacağını düşünüyorum. Ama ben artık futbolcuların "bu iş olamyacak" gibi düşüneceklerini tahmin ediyorum. Ben hiç böyle düşünmüyordum. Bugün ilk defa düşündüm bunu. Oyuncuların inancının azaldığını gördüm. Galatasaray, Karagümrük maçını kazandığı anda biter." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'nin, Galatasaray'a üstünlük sağlayabileceğini düşünüyordum"

Sözlerine devam eden Rıdvan Dilmen, "Kolay bir olaya değil. Ligde oyunculuk da yaptık, teknik adamlık da yaptık. Sizler de izleyici olarak bu baskıyı kaldıramıyor olabilirsiniz. Arada 2 puan fark varken dahi, özellikle 9 yıldır şampiyon olamamanın verdiği bir baskı var taraftarımızda. 

Artı 2 puan bile olsa 'Ya bu sene Galatasaray şampiyon' deniyordu. Kaldı ki 4 oldu, kaldı ki de Fenerbahçe 1 şekilde Galatasaray maçına kadar puan kaybetmeyip, 'ben orada yenerim ve şampiyon olurum' diye düşünüyordu. 

Ben kendi adıma söyleyeyim, Karagümrük-Galatasaray maçında kaybedilecek bir puanda, Fenerbahçe'nin beraberliğe oynamayı sevmeyen ve öğrenmeyen Galatasaray'a üstünük sağlayabileceğini düşünüyordum açıkçası. Ben bugün Konyaspor'u Fenerbahçe 1-0 yense şampiyonluk gitmemiş diyecektim." dedi.

Süper Lig'de şampiyonun belirleneceği son maçlar

Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken 96 puanlı lider Galatasaray; Karagümrük, Fenerbahçe ve Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-Kırmızılıları 90 puanla takip eden Fenerbahçe ise; Kayserispor, Galatasaray ve İstanbulspor ile mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler