Usta Yorumcu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe-Ankaragücü Maçının İlk Yarısını Yorumladı

15.04.2023 - 20:36 | Son Güncellenme: 15.04.2023 - 21:49

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de ilk yarısı 0-0 tamamlanan Fenerbahçe-MKE Ankaragücü maçını değerlendirdi.

Usta Yorumcu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe-Ankaragücü Maçının İlk Yarısını Yorumladı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü arasında oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı. Usta yorumcu Rıdvan Dilmen karşılaşmanın ilk 45 dakikasını TV 8,5 ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

"Seyirci tahminimin çok üstünde"

Fenerbahçe'nin seyirci desteği ile maça odakli olduğunu düşünen Dilmen "Bu maçın Fatih Karagümrük maçından farkı şu; ilk 30 dakikada pozisyon üretmedi Fenerbahçe tıpkı o maçtaki gibi ama Karagümrük maçındaki vurdum duymaz hava özellikle ev sahibi olduğu için yoktu. Seyirci tahminimin çok üstünde katılım göstermiş maça, Anakaragücü taraftarı da var." ifadelerini kullandı.

"Arda Güler kontra atakları bitirdi"

Fenerbahçe'nin Arda Güler ile verimli hücumlar geliştirmesi üzerine Ankaragücü'nün kontra atak üretemediğini vurgulayan Dilmen "İlk 30 dakika telaş oldu; Arda Güler'in etkili olarak oynadığı dakikalardan sonra, bir iki tane üst üste şık hareketler yaptı ve sonuçla bitti. Ondan sonra Anakaragücü kontra atak yapamamaya başladı. Bu tehlikeyi gördü." dedi.

"Telaş yerini Arda'nın topu kullanmasına bıraktı"

Fenerbahçe'deki telaşın Arda Güler'in devreye girmesiyle ortadan kalktığını belirten başarılı yorumcu "Son 17 dakikada Fenerbahçe'nin coşkusuda, konsantrasyonunda hiç problem yoktu ama ilk 30 dakikadaki telaş, yerini isabetli ve hızlı oynayarak Arda'nın da topu hızlı kullanmasına bıraktı." dedi.

"Berabere biterse lig biter"

Fenerbahçe'nin ligde şampiyonluk iddiasını sürdürmek için kesin olarak kazanması gerekitğini savunna Rıdvan Dilmen "Fenerbahçeli oyuncular için zor maç. Bugün son 7 haftaya benimde şansım var diyerek girebilmek istiyorlarsa puan kaybetmeleleri lazım. Berabere biterse bence lig Fenerbahçe için matematiksel olarak olmasa da biter. Bunun telaşı son bölümde nasıl yansıyacak onu bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler