'Sergen Yalçın uzun yıllar devam edecekse...'

13.06.2020 - 22:14 | Son Güncellenme: 13.06.2020 - 22:23

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Beşiktaş Antalyaspor ve diğer karşılaşmaları değerlendirdi.

'Sergen Yalçın uzun yıllar devam edecekse...'

Koronavirüs nedeni ile verilen aradan sonra Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş, sahasında Antalyaspor’a 1-2 mağlup oldu. NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, bu karşılaşmayı ve spor gündemini değerlendirdi. 

İşte o açıklamalar...

Dilmen'in ilk yarı değerlendirmeleri:

Antalyaspor’un maç öncesi puanına baktığımız zaman pek tehlikeli bir yerde değildi. Beşiktaş Avrupa’ya gitme şansı olan bir takım. Bu arada kimlerin nasıl hazırlandığını bilmiyorduk. Trabzonspor ve Başakşehir’in bıraktığı yerden devam ettiğini, Beşiktaş'ın ise etmediğini gördük.

Her takım karşı takımı analiz eder. Özellikle Anadolu takımları bir oyun planı geliştirir. Ligimizin iki en ağır stoperi Beşiktaş’ta. Merkezde bir tek Atiba dönebiliyor zaman zaman, o da forvet gibi oynamaya başladı. Diaby, Boyd, Boateng hiç dönmüyor.

İkinci yarı değerlendirmeleri:

Bugün koşu mesafesi en yüksek olan Atiba’dır. O karakterdeki oyuncu bu ekonomik şartlarda bırakılmaz. Takımda fazlalık var. Giren ve çıkan aynı tarzda oyuncular. Mesela Boateng Ljajic…

İki ön kanat oyuncun sadece çizgi oyuncusu. Boateng, N’Koudou, Diaby taktik oyuncusu değildir. Ben olsam Elneny, Atiba ve önlerinde Ljajic ile oynarım, heyecan aramam. Sergen Hoca uzun yıllar devam edecekse buna göre transfer yapması lazım.

Diaby ve N’Koudou, savunmaya yardıma gelmiyorlar ve alan daraltmıyorlar. Sergen Yalçın’ın büyük oyuncudan çok taktik oyuncusu alması lazım. Bundan sonra teknik adam hünerleri konuşulacak futbolda.

'Başakşehir'i izlerken...'

Başakşehir bugünkü maçta ilk 20 dakikada sabırlıydı. Sonra bireysel hatadan bir pozisyon verdiler. Bir de oyun sonunda Ceyhun’un kaçırdığı bir pozisyon var. Bunlar dışında Başakşehir’i izlerken bir şekilde gol atacaklarını hissediyorsun. Takım pas trafiğini çok iyi yapıyor. 

Demba Ba’nın bir pozisyonunda Alanyasporlu futbolcu düştü ve Visca geldi gol yaptı. Ali Şansalan gördü pozisyonu ama ‘Acaba’ dedi ve oynattı. Cüneyt Hoca ile paslaştı ve faul kararı verildi. Çok kritik bir karar verildi. Bu bir örnek.

Şampiyonluk yarışı sezon sonuna kadar gidecek. Beşiktaş kaybedince yarışta dört takım kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler