"Ayağa kalkıp alkışlayasım var"

21.11.2020 - 19:47 | Son Güncellenme: 21.11.2020 - 21:59

Son dakika haberleri... Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş sahasında Başakşehir ağırladı. Maçın ardından NTV'deki %100 futbol programında yorumcu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Başakşehir maçını değerlendirdi. Peki Rıdvan Dilmen neler söyledi? İşte detaylar...

"Ayağa kalkıp alkışlayasım var"

Eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de Beşiktaş - Başakşehir maçının devre arasında ve maç sonunda NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında karşılaşmaya dair değerlendirmeler yaptı.

İlk yarı değerlendirmesi

Beşiktaş - Başakşehir maçının ilk yarısını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Ligimizin yeni Alex'i Atiba. Beşiktaş'ın 8 eksiği var, seyircisi yok. Beşiktaş'ın göğsünde 1903 yazıyor. Başakşehir iyi kulüp, Beşiktaş büyük kulüp. İyi kulüp, büyük kulüp gibi oynayamaz. İlk yarıda büyük kulüp, sokak kedisi gibi kaçtı. İyi kulüpse ev kedisi gibiydi. Hakem, 1-2 saniye yutkunacak. Tam maşallah dedik. Faulü gördün. Oynat avantajı. Atiba ile buluştu top. Yutkunsa devam edecek. Sergen Yalçın'a gösterdiği kart yanlış değil ama kendi hatasından ötürü Sergen Yalçın'a kart vermek zorunda kaldı. 

Şuurunu kaybetmiş bir büyük kulüp gibi disiplinsiz oynarsan, büyük kulüp de karşında açsa böyle, 6 yapar seni. Şaşırma! Başakşehir haddini bilirse 2-2 olabilir ama oynadığın takım Beşiktaş. Böyle 'large'lık olmaz, isterse yaralı kartal olsun. Kartal, kartal'dır. Disiplinli oynadığın zaman Manchester United'ı yendin. Sen 1903'de kurulmuş Beşiktaş'a Beşiktaş gibi davranmazsan böyle olursun." ifadelerini kullandı.

Maç sonu değerlendirmesi

Beşiktaş'ın Başakşehir'i 3-2 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Dilmen, "Başakşehir iyi oynamazsa maç kazanamaz. Beşiktaş'ın çok eksiği vardı, Beşiktaş iyi de oynamadı fakat kazandı. Başakşehir kaybetse de Okan Buruk bugün iyi bir iş çıkardı. Sergen Yalçın da iyi iş çıkardı. Ayağa kalkıp alkışlayasım var. Beşiktaş - Başakşehir maçı, her saniyesi güzel bir oyun oldu." dedi. 

Chadli'ye övgü dolu sözler

Başakşehir'in ikinci yarıdaki performansını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "İlk yarıdaki Başakşehir gitti, Okan hocanın takımı geldi ve müthiş oynadılar. Başakşehir 2. yarıda iyi oynadı. Giuliano goller kaçırdı, Chadli katkı sağladı. Bir anda 4-2'ye gelebilirdi maç. Başakşehir'de Nacer Chadli, Türkiye'deki en yetenekli 3 oyuncudan biri ve sezonun yıldız adayı. Babası bugün Utku Yuvakuran ile gurur duymuştur." açıklamasında bulundu.

'Arda ile konuştum...'

Galatasaray'da koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Arda Turan'la konuştuğunu ifade eden Dilmen, "Arda ile konuştum, bir ara 39'lara, 39.5'lara çıkmış ateşi. 'Aman hocam, dikkat edin' diyor. Şu anda 37'ye düşmüş ama ateşi, kimse endişelenmesin." şeklinde konuştu.

Rıdvan Dilmen sözlerini şu şekilde tamamladı: 

"Nedeni anlamsız bir şekilde 'Bu lig oynanır mı?' diye bir tartışma çıktı. Evet, vakalar var. Ekonomi de önemli, sporcular da oynamak istiyorlar. Hükmen mağlubiyet neden tartışıldı, anlamıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler