Rıdvan Dilmen: "Michy Batshuayi bizim ligimize fazla"

Feride Kara
09.04.2022 - 21:28 | Son Güncellenme: 09.04.2022 - 23:05

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş Alanyaspor'u 4-1 mağlup ederken maçı TRT Spor ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi

Rıdvan Dilmen: "Michy Batshuayi bizim ligimize fazla"

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş Alanyaspor'u 4-1'lik skorla mağlup ederken maçı TRT Spor ekranlarında Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi

Batshuayi bizim ligimize fazla

Rıdvan Dilmen "Batshuayi'ye iki gol atmasaydı da iyi oyuncu diyebiliriz. Burak Yılmaz'a benzetiyorum iştahını. Benim oyun görüşüm Batsuhayi'nin bizim ligimize fazla olduğudur. Her oyun sisteminde iyi bir santrafor. İkili sistemde daha faydalı olabilir.Savunma arkasına atılan toplarda Beşiktaş'ın gelecek sezon sisteminde önemli bir ayrıntı verdi. 

İlgini Çekebilir
Batshuayi'den Rıdvan Dilmen'e selam!
Habere Git

Valerien İsmael'in enerjisi taraftara uydu

Fenerbahçe set oyununa Beşiktaş hızlı oyuna yıllardır alışkın. Beşiktaş önümüzdeki maçlar için bir çok kez test yapacak. Bugün havada güzel tribünler dolu. Valerien İsmael'in enerjisi uydu taraftara. Önümüzdeki yılın yapılanması için Beşiktaş doğru yolda.

Beşiktaş'ın İsmael hamlesi çok doğru

Hem Fenerbahçe hem Beşiktaş teknik direktör değişikliğiyle benzer maçlar oynadı. Geçiş dönemlerinde baya kötüydü Fenerbahçe ama çıkışa geçti. Beşiktaş'ta aynı şekilde Önder hocadan sonra Valerien İsmael doğru zamanda geldi. İsmael ile birliktelik önceden başlasaydı farklı olurdu. Beşiktaş'ın yaptığı çok doğru bir hamle. 

Beşiktaş ciğerden oynadı

Maçın başında tempolu başlayacağı çok belliydi Beşiktaş'ın. Son 6-7 haftada hocanın ve yönetimin çıkaracağı çok dersler var. Bir çok oyuncunun sözleşmesi bitiyor. Futbol güzel bir oyun demek için bugünü örnek verebiliriz. Taraftar açısından 40 bine yakın kişi vardı Beşiktaş öyle oynadı ciğerden. 

İsmael son anlarda 3-5-2'ye döndü

Beşiktaş'ta Can ve Alex Teixeira kendi kalitelerinin çok altında kaldı. Artık Teixeira'nın oynayacağını düşünmüyorum. Batshuayi taktik olarak baya etkili oldu bu sistemde. 3-5-2'ye döndü İsmael son anlarda. Aslında hocanın istediği taktik bu. Orta sahayı beşledi. Güven'in girişiyle etkili oldu golü buldu. Eksikleri görmek lazım mesela kart görme potansiyeli yüksek oyuncular var. 

Larin kararsızlığı çok puan kaybettirdi

Beşiktaş'ın yerli kadrosu Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre daha iyi. Atınç Nukan olmaz sürekli baskı istiyor hoca. Pjanic'in baskı gücü olmadığı için yeri değiştirildi. Texeira konusunda hoca ısrarlı ama ilerleyen dönemde bu ısrarından vazgeçebilir. Larin konusundaki kararsızlıktan Beşiktaş'ın çok puanı gitti. 

İsmael'in Batshuayi'yi çıkarmaması lazımdı

Batshuayi etkili bir oyuncu çok hareketli. Gol pozisyonuna girme konusunda problemi yok. 13 attı 33 tane kaçırdı gol pozisyonuna giriyor. İki maçta da Batshuayi'yi çıkarmaması lazımdı. Beğenilmeyen Batshuayi gelecek sene 25 tane atar. Bana göre ligin en iyi forvet oyuncusu. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yerinde olsam gider alırım onun gibi oyuncuyu. 

4 büyüklerin hocaları için büyük takımları çalıştırmaları şans

Şu kadroyla Beşiktaş şampiyon olamaz oturmuş bir Trabzonspor oturmuş bir Fenerbahçe varken. Ama kadroyu yenileme şansı var. Valerien İsmael'e bakınca taraftarın desteği belli oluyor. 4 büyüklerin hocasına bakarsak büyük takımları çalıştırmaları onlar için birer şans. İsmail Kartal, Valerien İsmael, Torrent kariyerlerinin en büyük kulüplerine geldiler. Teknik adamların şansı var kulüplere göre. 

Beşiktaş, Fatih Terim tarzı bir teknik direktör bulmuş

Valerien İsmael Beşiktaş taraftarıya beraber iyi bir potansiyel oldu. Bugün yedek kulübesindeki müdahaleleri ile beraber gösterdi. Beşiktaş, Fatih Terim tarzı bir teknik direktör bulmuş. İsmael bunu yedek kulübesindeki hareketleri ile gösterdi. 

Senin için hazırladığımız haberler