Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini yorumladı

25.02.2019 - 20:29 | Son Güncellenme: 25.02.2019 - 23:29

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini yorumladı

Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında 3-3 berabere biten Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasını değerlendirdi. Beşiktaş'ın kazandığı penaltı penaltı mıydı? Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın performansını nasıl buldu? Hakem Bülent Yıldırım'ın performansını nasıl değerlendirdi?

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Hikayesi çok olan bir maç. İlk yarıda Beşiktaşlıların ruh hali, Fenerbahçelilerin ruh hali, taraftarlarını birbirlerine attığı mesajlar...

Ne 3-0'lık bir Beşiktaş oyunu vardı ne de 3-0'lık Fenerbahçe oyunu vardı. Daha iyi oynadığı maçları gol atmadan bitirdiği maçlar oldu Beşiktaş'ın. İlk yarıda Fenerbahçe'nin koruduğu kalede rezalet bir Fenerbahçe vardı. Fenerbahçe'nin çok kötü olmasından kaynaklı. Ersun Yanal'da ikinci yarı ya herro ya da merro dedi. Valbuena, sahada, Ayew sahada, Soldado sahada. Ne yapayım 5 olursa olsun dedi.

3-1'den sonra Şenol Güneş maçta uyudu. Fenerbahçe uyandırdı aslında. 3-1'den sonra hemen 2 oyuncu değiştirmesi gerekiyordu. Hatta, Volkan sakatlanmasaydı bir oyuncu daha değiştirebilirdi Ersun Yanal. 3-1'e kadar zaten Fenerbahçe geldi. Ondan sonra saldırarak değil koruyarak 4'e 5'e gidersiniz. Kaleci sakattı önce Volkan'ı çıkarması lazımdı Ersun Yanal'ın.

Beşiktaş çok iyi değildi. Ciddi bir Beşiktaş olsa bu skoru koruyarak tarihe gidecek bir fark yapabilirdi. Fenerbahçe'nin golü atması Şenol Güneş'i tak diye uyandırması lazım. Orta sahayı güçlendiririm. Atiba'nın yerine koyarım Medel'i. O 6 dakika yapamadı onu. 3-2 olduktan sonr yapmaya başladı bunu. Fenerbahçe'de mental olarak yükseldi. Beşiktaş fiziksel olarak oyundan düştü. Beşiktaş'ın oyuncusu 3-3'den sonra 3-3'e razı oldu. Teknik adamlık bazen oyunlar seni basketbol koçu gibi yönetmeye götürür. 1. 2. periyot oynandı Ersun Yanal kısaya döndü. Yetenekli oyuncuları aldı oyuna.

3-0 ile 3-3 arasında ilk yarı kötü bir Fenerbahçe ve iyi Beşiktaş. İkinci yarı iyi Fenerbahçe ve çok kötü bir Beşiktaş. Aslında puan durumuna uygun bir ilk yarı maçı oldu. Kumarını oynamak zorundaydı Ersun Yanal. Kutlarım bu yüzden. Hatasından geri döndü ve en azından bu stattan ayrıldığımda istifamı veririm dedi.

Beşiktaş'ın eski ritmi yok. 3-0 iken bile görebiliyorum, o diriliği yok. Beşiktaş ikinci yarı kapandı ve iyi de savunma yapamadı. Çünkü Atiba da yorulmuştu. Dorukhan'ı de pek göremedik. Fenerbahçe'yi ürkütemediler ve Fenerbahçe gelmeye başladı.

Ben açıkçası Caner ile başlar diyordum. Oyun 3-1'e gelince Lens'i çıkarıp Kagawa'yı kenara alırsın. İlk yarıda ben Fenerbahçe'yi veteran takım zannettim. Yürüyorlar resmen...

Beşiktaş'ın kazandığı penaltı kararı doğru. Sadık'ın attığı gol kararı da doğru. Hakem de bu atmosferde en iyisini yönetmeye çalıştı. 

Her şeye rağmen 101 dakika oynanan oyunu bundan daha iyi yönetemezdi. 3-0'dan 3-3'e götüren Fenerbahçe için müthiş bir motivasyon olacaktır sezonun geri kalanında.

Ersun Yanal'ın bugüne kadar verimli olduğunu söyleyemem. İkinci yarını lideri olmak istiyordu. Ali bey de ilk üçe razıyım diyordu. Ama 3-0'dan 3-3 taşımak sezonu geri kalanında müthiş bir motivasyon olacaktır.

Fenerbahçe dip yapacakken tavan yaptı. 1-0 kazansa bu kadar tavan yapmazdı. Ama mutlaka şu iki yarıyı Ersun Yanal ve bütün oyuncular Samandıra'da, Şenol Güneş ve bütün oyuncular Ümraniye'de biz nerede yanlış yaptık diye bakmalılar.

Beşiktaş deplasmanı 1 puan, Rize 3 puan yazdım, Başakşehir maçına da 1 yazdım. Şu iyi midir? Fenerbahçe 5 puan alsa dahi ligin bitiminde hala potada olacak. 

Beşiktaşın temel problemi; o zemin değil, oyun değil. Saha dışı Fikret beyin açıklamaları. Şenol Güneş 2 maç mı kalacak, milli takıma gidecek mi, Quaresma gidiyordu... Beşiktaş'ın saha dışı faktörlerinin saha içine yansıdığını görüyoruz.

11 tane maç var. Daha rakipleriyle oynamadı Beşiktaş. Başakşehir ile puan farkı 11'e çıktı. Şu an ikincilik mücadelesi yapacaktır. Maç 0-0 bitse daha başka şeyler konuşabilirdik. 

Dirar şu an takımın en şahane oyuncusu. Moses ve tolgay ise hazır değil. Bugün 4-0, 5-0 bitse Ersun Yanal gidebilirdi.

Ersun Yanal 3-3'e geleceğini gördü maçın .Şenol Güneş bunu göremedi. 

Karakter koymak oyuncu yapısıyla teknik direktör davranışıdır. Futbolu orta sahalar kazanır. Senin orta sahan düşmüş.

Zaten Güven de geriye gelmiyor bir de rakibin en etkili silahı Dirar'a önlem almıyorsun. Önlem almak maçı 3-1 bitirmek değil 4'e 5'e götürmektir.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler