Rıdvan Dilmen, Kayserispor-Beşiktaş Maçını Değerlendirdi

Orhan Gülek
22.01.2023 - 17:11 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 18:56

Kayserispor - Beşiktaş maçı sonrası Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu. Ünlü yorumcu, Beşiktaş'ın kadrodaki jokerinin Tayfur Bingöl olduğunu belirtti.

Rıdvan Dilmen, Kayserispor-Beşiktaş Maçını Değerlendirdi

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, Süper Lig’in 20. haftasında konuk olduğu Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Nathan Redmond ve Salih Uçan kaydetti. Beşiktaş'ta sarı kart gören Roman Saiss, Nathan Redmond ve Valentin Rosier, Alanyaspor karşısında cezalı duruma düştü.

Maç sonu Rıdvan Dilmen değerlendirmede bulundu. Ünlü yorumcu, Beşiktaş'ın kadrodaki jokerinin Tayfur Bingöl olduğunu belirtti.

"Bugün de kaybetseniz bütün sene gider"

TV 8,5 kanalında yorum yapan Rıdvan Dilmen devre arasında sözlerine, "Beşiktaş, mutlak galibiyet için sahaya çıkmış." diyerek başladı. Ünlü yorumcu, "Şu bilinçte gördüm Beşiktaş'ı 'ben bugün kazanamazsam işim kolay değil kazanırsam 7'ye düşüreceğim'. Antalya maçını da kazanırsam eşitlerim diye bakıyor. Kaldı ki çok değerli de bir Konya deplasmanı kazanıldı. O maç 1-1 bitse, bugün de kaybetseniz bütün sene gider. Kupa da gitti. Kupa, Beşitaş için ligden daha yakın bir ihtimaldi." dedi.

"Devre Beşiktaş'ı nefeslendirdi"

Ev sahibi ekibin gol sonrası iyi baskı yaptığını ifade eden Dilmen, "Boksörler dayak yer de raunt sonunda gong yetişir ya, ilk yarı önde olmasına rağmen son 4-5 dakika Kayseri'den müthiş bir baskı geldi. Devre Beşiktaş'ı nefeslendirdi." dedi.

İlgini Çekebilir
CANLI| Kayserispor - Beşiktaş
Habere Git

"Beşiktaş da bir tane Ferdi buldu kendine"

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun sağ bek, sol bek, kanat, merkez orta saha gibi oynamasını örnekleyen Rıdvan Dilmen, "Beşiktaş kendine bir tane Ferdi Kadıoğlu buldu; Tayfur Bingöl." dedi.

Dilmen, "Bu tip oyuncu şu anda Galatasaray'da yok. O kim, Tayfur. Bugün nerede oynuyor, sol önde. Neden solda oynuyor. çünkü ligimizin en iyi çıkan beki rakipte. Burada önce Tayfur hücuma git demiyor, önce Onur'la gel rakibin en etkili silahlarından birini engelleyelim. Nkoudou bununla baş edemez savunma bilmiyor, Redmond'u atsan savunma yapamaz diyen hoca doğru karar vermiş." dedi.

"Bu zemin Türkiye Ligi'ne yakışmıyor"

Maçın oynandığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nu eleştiren Dilmen, "Bu zemin Türkiye Ligi'ne yakışmıyor. Beşiktaş İç Anadolu'da oynadığı Ankaragücü, Konya ve bu maçla beraber 3 maçta da doğru düzgün bir zeminle karşılaşmadı. Bu diğer takımlarımız için de geçerli." dedi. 

"Müthiş bir hakem performansı gördüm"

Karşılaşmayı yöneten Mete Kalkavan'a da değinen Dilmen, "Müthiş bir hakem performansı gördüm. Son dakika Cenk'in pozisyonu var. Attı kendi yere, oyna dedi. Gol çok tartışılacak, golde faul var ama Kayserili oyuncu yapıyor. İlla faul verileccek olsaydı Kayserili oyuncuya verirdi. Müthiş oynattı. Hakemi ilk yarı için tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

"Ligin 20. haftasında son şans gibi oynuyorsunuz"

Maç sonu da açıklamalarına devam eden Rıdvan Dilmen, "Beşiktaş; Demirspor, Kasımpaşa iki ciddi deplasman 4 maç 12 puan... Demek ki ne gidiyormuş Galatasaray değil mi? Tabi hem Konya maçı hem bugünkü maç Beşiktaş'ın Galatasaray'dan sonra oynadığı maçlar. O kadar zor bir durum ki, maç eksiği de olsa puan farkı 13, 13 yazıyor orada. Oteldesiniz ertesi gün maç var. Oyuncular 'Galatasaray kazandı kazanırsak puan farkı böyle böyle oluyor' diyor. Beşiktaş uzaktan da olsa son şansımı bir kullanayım diyor. Ligin 20. haftasında son şans gibi oynuyorsunuz." dedi.

"Pascal'ımsı bir şey yapıyorsun"

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Kayserisporlu Gökhan Sazdağı ile tartışan Rosier, elini cinsel organına götürerek rakibine doğru bir hareket yaptı ve kırmızı kart gördü. Bu pozisyona da değinen Dilmen, "Şenol hoca bu işgüzar arkadaşı (Rosier) sağ bek oynattı yine. Maç bitiyor 2-0 galipsin, haftaya Alanya deplasmanı var, Pascal'ımsı bir şey yapıyorsun."" dedi.

"Ferdi gibi yerinde başladı yerinde bitiremedi"

Karşılaşma sonrası Tayfur Bingöl'e tekrardan ayrı bir parantez açan Dilmen, "Hoca Tayfur'a dedi ki 'Bak sağda Onur diye bir çocuk var. Devre arası istedik vermediler. Kalemizin önünden çıkmaz, sürekli gelir. Bunu durdur.'. Tayfur bugün Ferdi gibi yerinde başladı yerinde bitiremedi. Kaldı ki bu çocuk sol bek oynayabiliyor, sağ bek oynayabiliyor, 8 numara oynayabiliyor, sağda oynayabiliyor. Rosier dedi ki son iki dakika sen gel sağ bekte bitir." dedi.

"Önce tut sonra vur taktiği tam tuttu"

İkinci yarı Şenol Güneş'in planının tuttuğunu ifade eden Dilmen, "Bence zeminin dışında Premier League tadında, süratli, Kayseri için de ilk yarı uzatmada iki tane pozisyon bularak, maçın başında gol yemelerine rağmen hücumu devam ettirerek, kora-kor, sert bir maç oynandı ilk yarıda. Ama ikinci yarıda Beşiktaş'ın önce tut sonra vur taktiği tam tuttu. Bir pozisyon verdiler karambolde o da ofsayt olabilir."  dedi.

"Dele Alli, berbat oynadı"

Transfer edildiği günden beri eleştirilen Dele Alli'ye de değinen Dilmen, "Normalde forvet arkası oynamalı dediğim Dele Alli'de sonradan oyuna girdi bugün ve hakikatten de berbat oynadı. Bütün oyuncuların bu maçı bir kupa finali, bir son maç gibi görmeleri mecburiyettendi. Buna rağmen olgunlukla oynamaya çalıştırlar. Heyecanlıyken olgun oynamak kolay bir olay değildir." ifadelerini kullandı.

"Konya'da ızdırap çeken bir Beşiktaş vardı"

Takımda oynayan oyuncuların pozisyonlarına da değinen Dilmen, "Her oyuncunun orjinal mevkisinde oynaması hem oyuncuyu rahatlatır hem takımı rahatlatır. Maceraya gerek yoktur. Konya'da ızdırap çeken bir Beşiktaş vardı, kazandı. Ankaragücü'nde ızdırap çektiniz ama kazanamadınız ve kupa gitti. Bence doğrusunu da yaptı hoca. Mesela Tayfur'u orada oynattı. Neden Cenk'ı oynatmadı, neden Nkoudou'yu oynatmadı? Çünkü rakibin bir silahını elinden aldı." dedi.

Cezalı duruma düşen oyuncuların durumu

Kayserispor maçında sarı kart gören Nathan Redmond ve Romain Saiss Alanyaspor maçında cezalı duruma düşerken, kırmızı kart gören Valentin Rosier de takımdan ayrı kalacak.

Cezalı duruma düşen oyuncular hakkında da konuşan Dilmen, "3 cezalı için hoca şunu düşünecek; Alanya'ya karşı Beşiktaş'ın yapması gereken önde sert baskı. Alanya hocası istersek hata yapalım gol yiyelim biz böyle oynamaya devam edeceğiz. Ne oynuyor Alanya? Arkadan kaleci dahil olmak üzere pasla çıkacağız. Hoca o kadar inandırmış ki, pasla çıkmayın deseler de oyuncular pasla çıkacak. Beşiktaş'a gelecek olursak, önde kim baskı yapıyorsa onu tercih etmek zorunda." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler