Rıdvan Dilmen: 'Beşiktaş şov yaptı...'

17.12.2017 - 16:05 | Son Güncellenme: 17.12.2017 - 16:05

Rıdvan Dilmen: 'Beşiktaş şov yaptı...'

Rıdvan Dilmen, Süper Lig'de Galatasaray'ın Malatyaspor ile ve Beşiktaş'ın Osmanlıspor ile oynadığı mücadeleleri değerlendirdi.

Dilmen'den 2-0 Malatyaspor'un üstünlüğü ile biten ilk yarı yorumu

"Galatasaray taraftarları için zor bir sezon. Keyif almayı beklerken darbe alıyorlar. Bir 5 yiyor; sonra lider oluyor. Bu maç böyle biterse de ve Fenerbahçe de kazanırsa bu hafta üçüncü olacak. Tudor'un problemi şu; düşünüyor, taşınıyor... Belhanda'yı 44. dakika dışında gören var mı? Zaten Belhanda ve Gomis'i pasif yapan oyun şablonu."

Dilmen'den Muslera'ya eleştiri

"Bu kadar büyük bir tecrübe. 'Ben iki direğe en azından adam koyayım.' demesi lazım. Golden önce Denayer'in önünde olan Malatyalı oyuncu biraz önde. Geçen hafta 10 kişi ile maçın dönme ihtimali vardı. Bu hafta şımarıklık yapmam. Tudor ile ilgili değişiklikleri tahmin edemiyorum. Bu bir Akhisar maçı değil. Geçen hafta 'Akhisar'ın 3'ü bulması gerekiyor.' dedim. Asıl Galatasaray'ı tehlike bekliyor. Gidişat değil 3-2'ye daha farklı bir yere gidiyor."

Futbolcular Tudor'a inanmıyor

"2-0'dan maçları kendi sahanda çevirmek kolay. Galatasaray takımı oyuncuları teknik direktörüne inanmıyorlar.  Tudor'da bu takıma fazla güveniyor, her şeyi oynayabiliyorlar sanıyor. Oyuncular inanmıyor, teknik adamda fazlasıyla güvniyor takımına."

 

Malatya hak etti

"Galatasaray seyircileri maçın uzatma dakikasında oynandığında korner kullandı Muslera geldi. Pas olarak kullandılar. Seyirci tırnaklarını yiyor. Muslera da çıkıyor ama korneri pas ile kullanıyorlar. Hem pas yapıyorlar hem de onu da kısa kullanıyorlar. Malatya takımı hak etti Galatasaray hak etmedi."

 

 

Fatih Terim yüzde 99 gelmeli, Tudor ile devam edilmemeli

"Biz görüyoruz da oyuncular bilmiyor mu? Fatih Terim ile baskı var. Feghouli de, Maicon'da  Yasin' de herkes biliyordur. Düşünüyordur. Ben Tudor'un en büyük şanssızlığı Fatih Terim'in milli takım teknik direktör olmaması.

Bugün Tudor değil çok iyi bir teknik direktör olsa bile Fatih Terim konuşulur. Fatih hoca gelirse yüzde yirmi ise bir beş daha atabilir yüzde 25 yapabilirim onu. Kırgınlıklara rağmen Fatih Terim ile başarı olur. Bu yüzden Fatih hocan yüzde 99 gelmeli. Ama yüzde 100 Tudor ile devam edemezsin."

 

Oyuncular Tudor'a güvenmiyor

"Genel anlamda oyuncu diyor ki ben hocama güvenmiyorum. Geçen yılın şampiyonuna 5 puan fark atsada, derbileri kendi sahasında oynayacak olsada Kadıköy hariç. Perşembe'nin gelişide Çarşamba'dan bellidir.  Şu anda yarın ki oynanacak ve Beşiktaş maçı sonrasında herkes birbirine girecek."

 

Tudor çok fazla güveniyor takımına

"Rıza Çalımbay'ın inanılmaz bir seri galibiyet çıkışı ve Trabzon'un zirve inadı müthiş.  Galatasaray'a mutlaka şart. Bu takımın canlanması lazımç Bu takım cansız. Bu takımın sahaya atılan şut gol olmuş. Bir kan değişikliği gerekiyor. İçerde oynayacağı bir maç var ve Kayserispor deplasmanı var.

Tudor ile olmayacak. Oyuncuda beğenmiyor. Tudor öyle bir teknik adam ki çok güveniyor takımına. Belhanda ne oynuyor. Feghouli'den savunma falan beklemeyin. Belhanda ile Gomis bir birine çarpıyor. Siz alıyorsunuz onu Malatya'nın kucağına veriyorsunuz. Ben iddia ediyorum Salı günü böyle oynayacağını düşünmüyorum. Hafta hafta değişiklik yapıyor. Taktiksel hazırlık olmaz. "

Muslera'nın bir formül bulması lazım

"Muslera en formda olduğu dönemde, frikiklerde, kornerlerde benim kaleme gol oluyor. Ben ahtopot değilim ki. Yan toplarda zaaflarım var ama direklere adam koymam gerek. Yıllardır çıkmıyorsun yan topa. Bir formül bulması lazım. Baskı yediklerinde de çok tap kaybına sebep oluyorlar. Muslera, Denaer, Feghouli, Gomis, omurganın tamamı kötü. O zaman çevresindekilerde kötü olacak. Bir üçlü bir dörtlü. Bir Serdar, bir Ahmet değişiyor. "

Böyle giderse başkanıda götürür Tudor

"Böyle giderse başkanıda götürür Tudor. Kol kola giderler. Ancak sürekli her ay kongreler tartışmalı geçiyor. Son hamle bu. Bana göre zamanı geldi. Üzgünüm ama maalesef böyle. "

Bu takım bu hocayı taşımıyor

"22 puanı kendi sahasında geri kalanı deplasmanda aldı. 14 puan kaybetmiş Galatasaray. Bir realite var, bu takım bu hocayı taşımıyor. Ama TT Arena'da Galatasaray taraftarı karşısında puan almak gerçekten zor. Fenerbahçe'nin düzeleceğini hesaplayamadı, Trabzonspor geldi, Başakşehir istikrara devam etti. E Kayserispor geldi. Hesaplar tutmadı onlar için."

Rıza Çalımbay müthiş etki etti Trabzon'a

"Trabzon'a Rıza Çalımbay bu kadar mı el değer. 7 maçta 21 puanın 19'unu aldı. Müthiş bir olay bu. Çok büyük bir iş yaptı. Bir tarafta Abdullah Avcı'ya bakalım. Birçok oyuncusu oynamadı. Futbol açısından ve transferler açısında önemli. Eğitim olarak gösterilmeli bunlar."

Galatasaray 4 deplasmanda sıfır puan

"Galatasaray son 4 deplasman sıfır puan. Oyuncular güvenmiyor Tudor'a. TT Arena'da çok farklı oynuyor. Teknik direktörden çok camia ve taraftarın desteği ile buralara kadar gelmiş Galatasaray."

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Osmanlıspor maçını değerlendiriyor

"Geçişler sıkntılı olabilir ama duran toptan gol bulur Beşiktaş. Pepe, Tosic, Atiba'sı falan mutlaka gol bulur Beşiktaş. 

Adem'e yapılan hareket içerideydi

"Adem'i ayağına basıldığı pozisyon dışarda değil içerideydi. Pozisyon penaltıydı. Hakemin tek hatasıda buydu."

Bir lig maçında bu kadar üstünlük olamazdı

"Bir lig maçında bu kadar üstünlük olmazdı. 2-0 önemli skordur ama garanti değildir. Ama maçın dönme ihtimali çok zor. Her şey Beşiktaş'ın elinde. Bu kadar top gelmemiştir rakip kaleciye bu kadar top.  Sağdan soldan her taraftan orta yapıyor Beşiktaş. Çok yüksek tempo ile oynayıp skoru 2-0 yaptı Beşiktaş. "

 

Quaresma Vodafone Park oyuncusu

"Negredo'ya istediği toplar geldi ama yapamadı. İki tane kart var ikisini de Medel göstertti. Hem çok isteyen Beşiktaş zayıf bir Osmanlıspor. 

Bu ıslak havada pasın şiddeti ne olursa olsun, her yeriyle 50 metrelik topu indirmesi yeteneğini gösteriyor Quaresma'nın. Tam bir Vodafone Park oyuncusu Bu performansı deplasmanda da göstermesi gerekiyor."

 

Babel Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu

"Babel hem atan hem attıran müthiş atlet. Türkiye'nin en yetenekli oyuncularından. Babel en favorisidir bana göre. 

Beşiktaş ligin en çok gol atan iki takımdan biri olur bu sezon. Beşiktaş 25 gol attı şu ana kadar. İkinci yarı hassas bir maç olabilir. Cenk falan girebilir ikinci yarı. Şenol hoca doymaz bu skora. 9-0'dan sonra bile memnun değildi. "

"Beşiktaş şov yaptı"

Beşiktaş bugün şov yaptı. Galatasaray maçının ikinci yarısındaki performansı bütün maça yaydılar. Şenol Güneş herkese eşit yaklaşarak oynattı. Cenk Tosun'u, Medel'i üzmedi. Caner süre aldı. Negredo da oynadı. Lensi de aynı şekilde kullandı. Babel'in ise şovunu izledik.

 

 Quaresma kötü olduğu için oyundan alınmadı. Lens'i kullanmak için oyuna aldı Şenol hoca. Oyundan çıkarken yaptığı hareket klasik. 30 saniye nefeslendikten sonra normale döndü.

 

Fabri sürekli oyunun içinde. Skor 4-0'ken de 5-0'ken de cin gibiydi.

 

 

Yazın bir bakmışsınız, Cenk Tosun'un bonservisi 40 milyon euro olabilir. Çok iyi bir sezon geçiriyor.

 

 

Hiçbir duyumum almadım. Yalnızca tahmin ediyorum.Oğuzhan'ın  devre arasında ayrılma olasılığını yüksek görüyorum.

 

Senin için hazırladığımız haberler