Rıdvan Dilmen: Bu kuralın değişmesi lazım!

14.06.2020 - 21:55 | Son Güncellenme: 14.06.2020 - 22:11

Rıdvan Dilmen, Rizespor Galatasaray maçını yorumladı. Süper Lig 27. hafta maçında Rizespor - Galatasaray maçı oynandı. Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında bu maça dair açıklamalarda bulunurken Muslera’nın sakatlığı ve penaltı pozisyonu hakkında da konuştu.

Rıdvan Dilmen: Bu kuralın değişmesi lazım!

TFF Süper Lig’in 27. hafta maçında Çaykur Rizespor, sahasında Galatasaray’ı konuk etti. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında bu maça dair açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar…

Dilmen'in ilk yarı değerlendirmeleri:

İnsanın motivasyonu düşüyor sakatlıktan sonra. Allah şifa versin. Çaykur Rizespor iyi başladı. Galatasaray donuktu. Muslera’nın sakatlığından sonra oyuncular demoralize durumdaydılar. Kolay bir şey değil. Osman Aşkın Bak ve Abdurrahim Bey ile görüştüm. İki yerinden kırık tespit edilmiş. Bu daha da sıktı canımızı.

Böyle bir kötü haber vermek istemezdim. Üzücü tabii ki. Mağlup olabilirdi ama bu başka bir şey. Benim daha önce IFAB’a muhakkak bildirelim dediğim bir teklifim olmuştu. Atak mı, sporcu sağlığı mı önemli? Kaldıracaksın bayrağı. 

Kaleci ve forvet oyuncuları sakatlık riski yüksek pozisyonlara yakalanabiliyor. Çenesi kırılan oldu. Böyle ofsayt pozisyonlarının tartışılması lazım. Atak devam etsin, oynat diyorlar. Eski, VAR olmayan sistem olsa o bayrağı kaldıracaktı. Bu kuralın değişmesi lazım.

Bugün çok çarpıcı bir sakatlık oldu. Her maçta olur böyle Allah korusun. Bu kuralı çıkaranlara pozisyonu göndermek lazım. Yardımcı hakemleri de tembelleştirdi. Ciddi bir sakatlık verdik bu konuda. Ne ilk, ne son olacaktır.

İkinci yarı değerlendirmeleri:

Muslera ve ardından Andone’nin ciddi sakatlığı herkesi üzdü. Bundan dolayı en çok sorun yaşayan da benim. 5-6 ay içinde Muslera Allah’ın izniyle toparlar. Talihsiz bir 2020 geçiriyor Galatasaray. Toplantı sırasında Fatih Hoca, Yusuf Günay ve Abdürrahim Bey bir rahatsızlık geçirdiler. Üstüne Mustafa Cengiz’in rahatsızlığı oldu. Galatasaray’da talihsiz bir dönem başladı.

Teknik olarak, Muslera’nın sakatlandığı dakikaya kadar olan bölümde Galatasaray’ın üstünde bir ölü toprağı vardı. Rizespor, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa için çok değerli bir hafta oldu. Aynı şekilde Başakşehir ve Trabzonspor için de öyle.

Galatasaray klasik 4-3-3 başladı. Kötü oyun ve performans düşüklüğüyle daha fazla risk aldı. Andone ve Adem oyuna dahil oldu. Ünal Karaman’ın geldiğinden bu yana takıma eli değdiğini görmemiştim açıkçası. Bizi bekleyen 8 maç vardı. Durumun şekli değişti. 

Trabzonspor ve Başakşehir inanılmaz avantajlı bir duruma geçtiler. Daha birbirleriyle maçları var ve Galatasaray bunları kazanmak istiyordu. Trabzonspor ve Başakşehir’de bir şey değişmediğini, Rize’de değiştiğini gördük. Rizespor’u oyun olarak iyi gördüm.

Muslera oyun kuralının uygulanmasından ve yanlış olmasından dolayı gitti. Sağlık mı yoksa gol pozisyonu mu? Tabii ki sağlık. 1.5 yıldır devamlı söylüyoruz. 

Galatasaray maçı kaybedebilir ama bir enerjisi olur. Rakipleri de kazandı. Enerji düşüklüğünün üstüne Muslera sakatlığı denk geldi. İzleyen taraftar da Muslera’dan sonra ‘Boşver maçı’ demiş olabilirler. Futbolcular da öyle demiş olabilirler. 

Galatasaray iyi çalışıyor diye düşündüm. Mental yorgunluk beraberinde fiziksel yorgunluğu da getirmiş. Futbolda dün yok. 6 puan geriye düştü Galatasaray ama mental olarak iyi görmedim. Bir şansı var, Trabzonspor ve Başakşehir maçını kazanırsa geri dönebilir.

Sağlık her şeyden önemli. Muslera sakatlandı ve maçın havası gitti. Rizespor can havliyle mücadele etti ama spor camiası adına üzücü bir gün oldu.

Birkaç kulüp neden oynanıyor derken şimdi hepsi oynayalım diyor. Neden? Çünkü ekonomi...

Her şey futbol değil. Galatasaray’ın göğsünde 1905, Fenerbahçe’nin 1907, Beşiktaş’ın 1903 yazıyor. Ne ilk ne son olacak. Hayat devam ediyor.

Hakemler de tembelleşti. VAR var diye, bayrağı kaldırmıyor. Oyuncu da birkaç kere olunca yoruluyor. Mutlaka bu kural değiştirilmeli. Bu Muslera sakatlandığı için olmamalı sadece. Altay da bir oyuncu ile çarpışmıştı ama ofsayt demiştik.

Senin için hazırladığımız haberler