Rıdvan Dilmen : "Böyle bir şey yok" - "Bu nasıl lig kardeşim?"

Furkan Sönmez
15.04.2024 - 22:54 | Son Güncellenme: 15.04.2024 - 23:02

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8.5 kanalında yayınlanan “%100” adlı programda Alanyaspor - Galatasaray maçını yorumladı. İşte detaylar...

Rıdvan Dilmen : "Böyle bir şey yok" - "Bu nasıl lig kardeşim?"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 32. haftasında Alanyaspor'a konuk olan Galatasaray, rakibini Barış Alper Yılmaz (2), Hakim Ziyech ve Mauro Icardi'nin kaydettiği gollerle 4-0 mağlup etti ve Fenerbahçe'den liderliği aldı. Müsabaka sonrası Rıdvan Dilmen, karşılaşmayı değerlendirdi ve "Ağır siklet boksör, hafif siklet boksöre bir şey yapmazsa birkaç raund devam eder. Maalesef ligimiz böyle. İzleyenler diyordur ki 'Kerem Aktürkoğlu'nun hali ne'. Yeni sağ bek Aurier hiç hazır değil. Okan Buruk cin gibi. Milli aralar onların temposunu düşürdü doğru ayrıca Süper Kupa'da oynanmayınca maç temposunu etkiler. Taktiğini yaptı, değişikliklerini yaptı ve maçını kazandı Galatasaray" yorumunu yaptı.

"Öyle bir lig yaşıyoruz ki..."

Süper Ligin bu sezonunun tarihe geçtiğini ifade eden ünlü yorumcu, "Öyle bir lig yaşıyoruz ki ligin bitimine 6-7 hafta kala 3. olanın şansı yok, 4. olan da ilk yarıda havlu attı. Böyle bir şey yok" dedi.

"Okan Buruk bugün 7 atmak istiyordu"

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile olan genel averajda eşitliği sağlamak istemesini söyleyen Dilmen, "Okan Buruk, haklı olarak duraklama dakikalarına kızdı. Averajı indirip, Fenerbahçe ile olası bir puan kaybında averajı kaybetmemek istiyor. Okan Buruk bugün 7 atmak istiyordu. İsmail Kartal'da '6-7 olmasın' demediyse ben bir şey bilmiyorum" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Oosterwolde gelişmesi!
Habere Git

"Okan Buruk büyük bir risk aldı ve..."

Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkan Serge Aurier'in performansı hakkında konuşan eski milli futbolcu, "Okan Buruk'un yaptığı değişiklikler farka gitme değişiklikleri. Oyunu tutma değişiklikleri değildi buna çok çok eminim. Okan Buruk büyük bir risk aldı ve soru işaretli bir oyuncuyla başlayarak hata yaptı" açıklamasını yaptı.

"Tek başına Galatasaray'ı şampiyon yapar"

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech'in futbol zekası hakkında yorumlarda bulunan 61 yaşındaki Rıdvan Dilmen, "Hakim Ziyech çok başka bir oyuncu. Galatasaray, sadece %20'sinden faydalanıyor Ziyech'in. Nelsson'un disiplininin yarısına sahip olsa Hakim Ziyech, tek başına Galatasaray'ı şampiyon yapar" ifadelerini kullandı.

"Bir daha böyle lig gelmeyecek"

Bu sezonki lig istatistiklerinin bundan sonra yaşanmayacağını ifade eden Dilmen, "Üçe ayrılmış bir ligimiz var; ilk ikide olan takımlar, üç ile yedinci sıradaki takımlar ve diğer takımlar. Bir daha böyle lig gelmeyecek. Bu kadar rekorların kırıldığı bir lig asla olmayacak. Bir daha böyle bir takım sürklase edemeyecek" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray yeniden liderlik koltuğunda!
Habere Git

"Emre Belözoğlu'nun sözüne katılmıyorum..."

Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'ın kadrosu ile ilgili söylediği sözleri hatırlatan Dilmen, "Emre Belözoğlu'nun sözü mesela, 'Galatasaray tarihinin en iyi kadrosu' diyordu. Ben Fenerbahçeliyim, onun sözüne katılmıyorum bence Fenerbahçe'nin kadrosu Galatasaray kadar güçlü. Fenerbahçe canını veriyor maç kazanmak için, Galatasaray ise dakikalara bölüyor" dedi.

"Bu nasıl lig kardeşim?"

Sezon başından itibaren şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini söyleyen ve Samsunspor teknik direktörü Gisdol'un övülmesini anlamadığını ifade eden tecrübeli yorumcu, "Samsunspor hocası Gisdol'u övüyorlar mesela. Ne yapmış abi Samsunspor teknik direktörü? Ne yapmış yani? Rizespor, kendi sahasında 4 yedi Beşiktaş'tan ama 48'e 48'ler. Bu nasıl lig kardeşim? Sonra diğer hocalar 'Bunlar çok farklılar' diyorlar. Biz de biliyoruz kardeşim farklı olduklarını. Sezon başından beri belli olur mu ya şampiyonluk maçının sondan ikinci haftaya kalacağı?" yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler