Rıdvan Dilmen: Bu senaryoda lig yüzde 95 biter

Cem Ergün
27.04.2024 - 22:55 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 23:07

Süper Lig'de Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından konuşan Rıdvan Dilmen, Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: Bu senaryoda lig yüzde 95 biter

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü haftasında Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş'ın maçtaki tek golü ise 82. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. Siyah-Beyazlılar'da Al-Musrati, 25. dakikada direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

TV 8.5'ta %100 Futbol programında konuşan ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, hem Fenerbahçe'nin, Beşiktaş karşısındaki performansından hem de şampiyonluk yarışından bahsetti. İşte Rıdvan Dilmen'in sözleri...

"Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bir ortak özelliği var"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin maça başlangıcından ve Galatasaray ile Sarı-Lacivertlilerin ortak yönünden şu sözlerle bahsetti: "Fenerbahçe takımı klasik kadrosu ile maça çıktı. Fred takviyeli 4-3-3 gibi oynayarak ilk 30 dakika çok baskılı oynadılar. Bunu hep kafamıza sokmamız lazım. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bir ortak özelliği var. Top rakipteyken iyilerse kazanıyorlar. Önemli olan top bendeyken değil. Zaten yetenekli isimleri var."

"Fenerbahçe, Galatasaray'a cevap veremiyor"

Rıdvan Dilmen, sözlerine şöyle devam etti: "Dün 'Galatasaray'ın tek santraforla lider olmasına, Fenerbahçe çok önemli 2 santrforla cevap veremiyor' dedik. 'Batshuayi ile oynasan sürpriz olur mu?' dedik, bugün oynuyor. Fenerbahçe'nin Batshuayi hariç ideal kadrosu da bu ama bugünlere bu kadro ile çıkabilmenin avantajını, Avrupa'da Olympiakos'a elenmesiyle dezavantaj olarak yaşadı Fenerbahçe."

"Lig biter"

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Gerçekçi olmak gerekirse Fenerbahçe, Konyaspor ve Kayserispor'u yenmiş olsa dahi Galatasaray, Sivasspor ve Karagümrük maçlarını kazandığı senaryoda %95 lig biter. O yüzden Sivasspor ve Karagümrük maçlarını sezonun maçları olarak değerlendirdiklerini görüyorum Galatasaray'ın. Dolayısıyla ligin bitmesine bence 2 hafta kaldı. Okan hocanın kafasında şu var: 'Ben ikide iki yaparsam, kazandığım takdirde bizim stada 4 puan önde çıkayım' diyor." yorumunda bulundu.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen'den, İsmail Kartal'a: "Asıl soru bu"
Habere Git

"Skor golleri attılar hep"

Sarı-Lacivertli takımın, Beşiktaş karşısındaki 2 golünü kaydeden Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci'den övgüyle bahseden Dilmen, "Fenerbahçe bugün şampiyonluk yarışında ise 2 oyuncu sayesinde: birisi tartışmasız İrfan Can'dır, İkincisi de Batshuayi'dir. Batshuayi oyuna girdi 3-2, oyuna girdi 1-0, İrfan Can oyuna girdi 1-0... Bunlar skor golleri attılar hep. Fenerbahçe için için fark 4 puanda kaldıysa, 8-10 değilse sebebi bu iki futbolcudur." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler