Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin galibiyetini yorumladı "Bu son 10 yılın baskısıdır"

Burak Alaca
24.01.2024 - 22:56 | Son Güncellenme: 24.01.2024 - 23:07

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8.5 kanalında yayınlanan “%100” adlı programda RAMS Başakşehir - Fenerbahçe maçını yorumladı. İşte detaylar…

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin galibiyetini yorumladı "Bu son 10 yılın baskısıdır"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 22. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 90+4'de Michy Batshuayi'nin penaltı golüyle 1-0 kazandığı Başakşehir maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçeliler için zor yıllar geçiyor. Son dakikaları muhtemelen Galatasaraylılar izlememiştir. Öyle bir yarış var ki kalpler dayanmaz. Kadıköy'de kaybedilen puandan sonra bugün puan kaybı olsaydı Fenerbahçe'deki baskı daha da çok artacaktı" yorumunu yaptı. 

"Bu son 10 yılın baskısıdır"

Son maçlarda Fenerbahçe'nin 1 gol attığına değinen ve stresli oynadığını söyleyen ünlü yorumcu, "7 atan, 4 atan ve 3 atan Fenerbahçe son maçlarda bir gol atıyor. Bu son 10 yılın baskısıdır" dedi. 

"Fenerbahçe'nin en kritik oyuncusu..."

Fenerbahçe'de Osayi Samuel ve Fred'in yokluğunda takımın en iyi oyuncusunun Hollandalı sol bek Jayden Oosterwolde'ni olduğunu söyleyen eski milli futbolcu, "Fenerbahçe'nin en kritik oyuncusu Oosterwolde'dir. Osayi'nin olmadığı zamanlarda Ferdi ve Oosterwolde'nin hızından yararlanıyorsun" açıklamasını yaptı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Oosterwolde cezalı duruma düştü!
Habere Git

"Gülü seven dikenine katlanır"

Samsunspor maçında Edin Dzeko'yu oyundan alan ve tek forvetle maçı tamamlayan İsmail Kartal'ın, RAMS Başakşehir maçında çift forvete dönmesini değerlendiren ünlü futbol adamı, "Samsun maçında yapmadığı cesareti bugün geçte olsa yaptı İsmail Kartal. Gülü seven dikenine katlanır. Herkesin beklentisi Başakşehir ilk yarı sonunda kırmızı gördükten sonra Fenerbahçe'nin ikinci yarı başında Batshuayi ile başlamasıydı. Çok çok sürpriz oldu benim için ikinci yarı başında değişikliğin olmaması" ifadelerini kullandı. 

"Liderler krizlerde ortaya çıkar"

Son zamanlarda Fenerbahçe'nin strese girdiğini söyleyen Dilmen, takımdaki stresi en fazla İsmail Kartal'da olduğunu söyledi. 61 yaşındaki Rıdvan Dilmen, "Stresin en fazla İsmail hocada baskı yarattığını görüyoruz. Çok çok değerli bir puan aldı Fenerbahçe bugün. Kaleci Volkan kurtarışlarla ısındı ve son dakikalara 0-0 giriyorsun. Bu baskı çok zor bir baskıdır. Fenerbahçe, tecrübeli oyuncularla kurulu ve çok büyük bir kulüp. Sezon sonu yaklaştıkça şuursuzlaştırabilir. Liderler, krizlerde ortaya çıkar" diye konuştu. 

"Fenerbahçe'nin lideri Ali Koç'tur"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, katıldığı bir televizyon programında sunucu Mehmet Akif Ersoy'a söylediği 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe şampiyon olamaz' sözünü hatırlatan spor yorumcusu, "Fenerbahçe'nin lideri Ali Koç'tur. 5 sene sonunda müthiş bir kadro yaptı ama 9 yıllık o baskı devam ederken, Arabistan krizinde Mehmet beye ilginç bir söz söyledi. 'Ben başkan olduğum sürece Fenerbahçe şampiyon olamaz' dedi. Fenerbahçe taraftarı, Samsun maçı 1-1 olduktan sonra maçı bıraktı. Baskı başladı o zaman" dedi. 

İlgini Çekebilir
Selahattin Baki'den VAR ve Deniz Türüç açıklaması: "Fenerbahçe düşmanlığı..."
Habere Git

"Yarış risk alma yarışı"

Rıdvan Dilmen, İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder'in birlikte oynaması gerektiğini söyledi ve şöyle ekledi: "Yarış risk alma yarışı artık. Galatasaray'ın elinde olsa Bakambu'yu Afrika'dan getirir. İsmail hocanın kaygısının oyuncu grubuna yansıdığını da görüyoruz. 59 gol atan bir takım, gol hüneri olan bir takım. İrfan Can Kahveci'de, Cengiz Ünder'de birlikte oynar." 

"Fenerbahçe kaygılı oynadı"

Fenerbahçe'nin kaygılı bir maç çıkarttığını ifade eden eski futbolcu, "Erden bey bugün, iki ayda bir yaptığı biz birlikteyiz mesajını verdi. Fenerbahçe'nin taraftarıyla da şu an bir birliktelik problemi yok. Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe kaygılı oynadı. İrfan ve Cengiz diyorki 'İkimiz birlikte oynayamaz mıyız?' Fenerbahçe bugün, Antep maçındaki galibiyetten daha değerli bir galibiyet aldı" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler