Olay yorum: "Golde faul vardı"

21.01.2019 - 21:01 | Son Güncellenme: 22.01.2019 - 00:01

Olay yorum: "Golde faul vardı"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Bursaspor-Fenerbahçe maçının ikinci yarısını değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sonuç olarak beklediğim skor. Fenerbahçe ilk yarı 15-45 arası iyi oynadı. Bursa, tabii Türkiye'nin en sert deplasmanı. Müthiş bir seyircisi var. Fenerbahçe'nin sıkı bir kadro ile çıkması ilk yarıyı 1-0 önde tamamlasında en büyük etken oldu.

Samet Aybaba, ikici yarı Yusuf Erdoğan'ı aldı oyuna. Ersun hoca ise Valbuena'yı aldı. Bir tarafta oyuncu değişikliği artı sağlarken diğer tarafta eksi sağladı. Ersun hoca doğru bir antrenman ve doğru bir metod ile çıktı sahaya. Ama değişiklikler fark etti. Bursaspor'da maçtan önce açıklamalar yapan Samet hocanın da hesapları tutmadı. 

Mehmet Topal 55. dakika bir ara topla gitti daha geriye dönemedi. Kat eden oyuncu lazım. Burada Jailson'u da bitirdi. Skrtel müthiş oynadı bugün. Öldü resmen ikinci yarı. Fırsat bir kez daha geldi ama bitiremedi. Yaslandıkça Bursaspor coşkusu arttı. Volkan iki kez hatalı çıkış yaptı. Konsantre eksikliği var gibi hala. İyi de başlamıştı.

Bursaspor'un gol attığı pozisyonda oyuncu geliyor Valbuena kurtarıyor. Oyuncunun hedefi faul yapmak değil ama oyuncu takılıyor. Ofayt mı acaba? Hüseyin Göçek vermeyebilirdi. Ama Bursaspor hak etti 1 puanı. Cüneyt Çakır verse faulü kim itiraz edecek? Ama Fenerbahçe cebindeki 3 puan 1 ile kaldı. 3 maçtaki 7 puan hesabım içeride kazanacağını düşündüğüm için Fenerbahçe galibiyetle başlamak çok istiyordu. Değişiklik Bursaspor'a yaradı Fenerbahçe'nin değişiklikleri yaramadı. 

İlk yarı oyun farklı ikinci yarı oyn farklı. Şahane santrfor Soldado izledik. Fenerbahçe'de Soldao 3. santrfor iken Ersun hoca benim birinci santrforum Soldado demiş. Devamlılığı olan Dirar'ı da oynatıyor. Fenerbahçe, Aykut hoca dönemindeki gibi fizikli oyuncular oynatıyor. 

Bursa zor deplasman olduğu için güce dayalı bir takım çıkardı Ersun hoca. Çok doğal bir takım çıkardı. Ama Ayew haftaya atsın sonraki haftaya atsın Ali bey kontratını alacaksa mutlaka bir daha düşünmesi lazım. Ayew sol açık oynamaz. Buradan darbeyi yersiniz. Bunu düşündüğü için Dirar'ı oynatıyor. Valbuena ile Ayew arasında bir tercih yaptı Ayew'i oynattı.

Mehmet Topal şu an fizik olarak beklentilerin altında. O da yoruldu. Jailson kuvvetli bir oyuncu değil. Daha narin bir oyuncu. Yaslanınca ve Bursaspor 4-4-2'ye dönünce Fenerbahçe'nin avantaj sağlayacakken Topal ve Jailson yaslandı geriye Bursaspor'un atakları gelmeye başladı.

Bursaspor'un attığı golde pozisyonun ofsayt olma ihtimali var mı diye düşünüyorum. Faul verse itiraz falan olmadan devam edebilir. Hem faul hem de pozisyon ofsayt tartışması olabilir. Ben faul vereceğini düşündüm. Ama bu beklentiler doğru beklentiler değil. Bursaspor maçıda kazanırdı. İlk yarı farklı ikinci yarı farklı. İki takımın değişikliklerinde bir taraf avantaj sağlarken diğer taraf avantaj sağlayamadı.

Kaldı 16 hafta. Şimdi Ümraniye maçı kaldı. Bir de Zenit maçı kaldı. Haziran ayında Comolli geldi. 100 kişilik bir havuz diyorsunuz...Ama şimdi hakkatan de en çok maça giden taraftar Fenerbahçe taraftarı. Önümüzdeki haftada olacaktır.

Muhtemelen 2 oyuncu alacaktır. Ama Soldado'nun performansından sonra forvet almazlar. Ayew falan kötü oyuncu değil ama büyük bonservisi falan almaya kalkmasınlar. Hayatta devam ediyor şimdi. Rize maçında diğer takımlar puan kaybetti. 2 hafta sonra puan durumu farklı olur. 20. hafta sonunda 23 puan olur diye düşünüyorum.

Bursa'daki performansı hakkaten iyi Umut Nayır'ın. Skrtel olmasa bu formayla üstünlük sağlardı. Her gün de gelişim sağlıyor. Bursaspor 2 puan sistemi olsa çok farklı yerlerde olurdu. 10 tane beraberliği var. 18 maçın 10'u berabere kalmış. Sonuçta potadalar.

Fenerbahçe ise İstanbul'da 9 maçı var. Artık mesaf ortayı geçti. 2 maç 4 puan yetmez Fenere. Ersun hoca 40'ın üzeri düşünüyor hesabı. Ben öyle düşünmüyorum. 29 ile 32 puan yazmıştım. 30 desen 16 daha 46 falan ile ligi bitirir diye düşünüyorum.

Şimdi nereye ihtiyaç var?

Eğer siz benim nezlemi iyileştirecek ilaç vermiyorsanız olmaz. İki yönünü oynayan oyuncu lazım. Tolgay değildir elinde Jailson varsa. Stoper ihtiyacı yoktur Fenerbahçe'nin şu an itibariyle. Soldado'ya güvenirse tamam ama kanatlardan getirecek iyi bir atıcı lazım.

Bugün Hasan Ali de vasattı. Isla da iş bitirmeden gidip gelenlerdi. O yüzden alacakları transferler orta saha ve kanat oyuncuları etkili olması lazım. Mutlaka tabela değiştirici kanat orta saha lazım.

Fenerbahçe taraftarı hala mutsuz ama umudunu kaybetmemesi lazım. 36 bin taraftardan bahsediyoruz şu an maçlara gelen. Sistemler oyunculara göre yapılıyor. Bugün doğru sistem ve oyuncularla oynadı. İyi bir hazırlık dönemi geçirmişler. Ersun Yanal kendi sistemini oynatmak istiyorsa özellikle deplasmanda zor maç kazanır. 2 veya 3 oyuncu alması lazım. Kat eden oyuncu lazım o sisteme. 

Valbuena döner durur. Çalım atsın biri çıkar hemen. Kat eden oyuncular almak zorunda. Hatta bunlar ön orta saha oyuncular için geçerlidir. Ama bu Tolgay değildir. Dorukhan alıyor kat ediyor. İyi Oğuzhan alıyor kat ediyor. Ljajic alıp kat ediyor. Kanat orta saha oyunculara gelelim. Ryan Babel...

Fenerbahçe'nin gol atması lazım. Ersun Yanal sonradan gelen teknik direktör. Kendi sistemini önümüzdeki sezon oynatabilir. O yüzden Cocu kararı yanlıştı. Ersun veya Aykut ile başlansaydı daha farklı olurdu. Bu takım ileri doğru itmez. Bir tane çok iyi futbolcusu var Fenerbahçe'nin o da Soldado.

Mesela N'diaye orta sahada kat ediyor, rakibi yoruyor. Mehmet Topal bir kere kat etti, kendisi yoruldu, nabız 200'dü neredeyse. Topu Skrtel'den alıp orta sahayı hızla geçebilecek oyuncu yok. Skrtel'in bugün resmen canı çıktı. Fenerbahçe'nin kafasında bir şablon vardır ona göre bir takım oyuncular alırsınız. Piyango oyuncusu almamanız lazım. Net transfer lazım.

Serdar Aziz meselesi değil Fenerbahçe. Mesele Skrtel'den topu alıp gidecekler. Topal ve Jailson'un kat eden oyuncu olması lazım. Ekici Soldado vs gol atması lazım. Bu takımın seni nefeslendirmesi lazım. Skrtel'in bugün canı çıktı. Yaslandılar böyle oldu.

Ümraniye maçı öncesi İngiltere'den mi alıyorsun nerden alıyorsun o oyuncu hemen gelip maç oynayacak. Oynaması lazım. Fenerbahçe liderin 21 puan gerisine düştü. Tarihinde var mıdır böyle bir durum? Fenerbahçe üst sıralara da çıkacaktır. Ama Ümraniye maçına kadar en az 2 oyuncuya imza attırması lazım.

Bursaspor'un attığı golde pozsiyon faul bence. Çağıran hakemde faul diye çağırır. Hüseyin Göçek bence faul diye çağırdı. Cüneyt Çakır da olmaması için. Ofsayta da çok iddialı değilim. Oyuncu Çok hızlı geldi çünkü. Valbuena da ayağını sokar gibi oldu. Hakem biraz da ondan vermedi sanırım.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler