Rıdvan Dilmen: "Dorukhan 40 yıllık Beşiktaşlı gibi"

18.01.2019 - 21:01 | Son Güncellenme: 19.01.2019 - 00:01

Rıdvan Dilmen: "Dorukhan 40 yıllık Beşiktaşlı gibi"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Akhisarspor - Beşiktaş maçının ilk yarısını değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Beşiktaş açısında her maç final. Eğer hedef şampiyonluksa. Lider ile puan farkı 9. Akhisarspor'da alt sıralardan çıkmaya çalışıyor. Nefis bir zemin, iyiye yakın bir hakem. Akhisarspor'u da beğendim. İyi pas yapıp kanatlara iniyorlar. Destek gelmiyor arkadan. Quaresma, Caner'e destek veremiyor.  İlk yarı biterken Burak ile Fatih'in çıkardığı bir pozisyon var. 2-0 olabilirdi.

Orta sahada iki tane yetenekli oyuncu ile oynuyor. Bir tanesi Dorukhan. Bazen olumsuzluklar olumlu şeyler getirir. Bir tarafta Oğuzhan bir tarafta Dorukhan. Burada sürekli arayış içinde olması çok önemli. Vuruştaki cesaret 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Daha da önemlisi şu var: Vuruş güzel de çekmesi varya o güven önemli, o çok değerli bir çalımdır. Kendisine başka bir plan hazırlıyor. Çok önemli.

Beşiktaş için her maç final. Akhisarspor düşmeye oynayacaksa her takım küme düşmeye oynar. Böyle oynayacaksa. Bursaspor'da dikkat etmeli. Gençlerden kurulu bir takım. Ankaragücü'de dikkat etmeli.

Beşiktaş ikinciyi bulursa nefeslenir. Çünkü Akhisarspor geliyor. Ama şuursuz geliyor. Quaresma böyle kartlar görmemeli. Şenol Güneş'in işi de Quaresma açısından gerçekten çok zor. Ya şimdi ikinci yarı aynısını yaparsa diye düşünüyordur Şenol Güneş. O yüzden biz ikinci yarı her şeyi konuşabiliriz.

Mirin bana göre şu an soru işareti. Beklemek lazım. Ama cepheden gelen toplarda iyi. Manevralarına, topla çıkışlarına biraz daha bakmam lazım.

Senin için hazırladığımız haberler