Rıdvan Dilmen, Erol Bulut'u 'Gönderin' dedi

19.12.2020 - 19:29 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 21:15

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, Süper Lig'in 13. haftasında Gaziantep FK - Fenerbahçe maçı yorumladı. Rıdvan Dilmen, Gaziantep FK - Fenerbahçe karşılaşmasının devre arasında sonunda açıklamalarda bulundu. Rıdvan Dilmen, Erol Bulut ve Emre Belözoğlu'nu sert bir dile eleştirdi. İşte Dilmen'in ilk yarı ve ikinci yarı yorumları... İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları...

Rıdvan Dilmen, Erol Bulut'u 'Gönderin' dedi

Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de %100 Futbol programında Gaziantep FK - Fenerbahçe maçı hakkında konuştu.

Dilmen, Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Gaziantep FK-Fenerbahçe karşılaşması ilk yarısında ve sonunda açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar...

İlk yarı değerlendirmesi

İlk yarısı Gaziantep FK'nın 2-1 üstünlüğüyle sona eren Gaziantep - Fenerbahçe maçının devre arasında açıklamalarda bulunan Rıdvan Dilmen, "İlk golde Altay Bayındır olmuş olsaydı gol olmayabilirdi. Fenerbahçe'nin 1 tane pozisyonu vardı, o da gol oldu. Nazım'ın ortasında Pelkas attı. Hiç ligimizi bilmeyen birisi bu akşam maça gelse bu sarılı takım lig 2. deseler bir daha hiç maça gelmez. Fenerbahçe bu akşam berabere kalırsa lig ikinci olacak." dedi. 

Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki performansını eleştiren Dilmen, "Bir kere şu var ki Sumudica’nın takıma eli değiyor çok net. Kayserispor'da da, Gaziantep'te de hocanın takım üstündeki ağırlğını görüyorsunuz. Hem oyun olarak hem de fizik olarak. Gaziantep FK, Türkiye'nin 3'lü oynayan tek takımı. Arıyorum arıyorum Fenerbahçe'nin doğru bir yerini... Savunmadan orta saha forvetine kadar. Takım Gustavo'ya uyuyordu, Gustavo 2-3 haftadır takıma uyuyor ve 'Yeter' diyor. Tisserand zaten... Geçen hafta da yaptırdı bir penaltı. Fenerbahçe'nin neresi doğru ki.." ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe'nin deplasmanda Gaziantep FK'ya 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrasında konuşan Rıdvan Dilmen,

"Fenerbahçe bugün 1 puan alsa, ikinci oluyor, kazansa liderle eşitleniyor. Bu Fenerbahçe takımı daha 13. haftada son 6 haftada 4 mağlubiyet aldı. Ne biçim lig burası ya? Fenerbahçe savunması 'savunma' değildir! Bir tarafta böylesi bir teknik direktör, bir diğer tarafta hangisi teknik direktör belli değil. Selçuk Şahin bağırıyor, Volkan Demirel bağırıyor, Erol Bulut bağırıyor. Fenerbahçe'de kimin antrenör olduğu belli değil." diye konuştu.

'Erol Bulut'a teşekkür edeceksin'

Fenerbahçe'de rakidal kararlar alınmasını söyleyen Dilmen, "Fenerbahçe takımında 3-4 kişiyi kadro dışı bırakacaksın. Burası Fenerbahçe! Erol hocaya da teşekkür edeceksin. Samatta diye bir oyuncu geldi Fenerbahçe'ye. Samatta, 17 Kasım'da Tanzanya Milli Takımı'nda sakatlandı. Tanzanya gazetelerinde ikinci maçta oynayamayacak üzüldük deniyor. Fenerbahçe'ye 35 yaşında Emre Abi için gelmeyeceksin. Fenerbahçe için geleceksin!" dedi. 

Fenerbahçe'nin kadro yapısını da eleştiren Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'de oyuncular, havlu atmış oyuncular. Stoperler 6 tane penaltı yapmışlar. Elle, ayakla, dirsekle. Sosa, 'Ben oynamıyorum Mert Hakan oynuyor' diyor. Nazım, '35 yaşında Gökhan oynuyor ben oynamıyorum' diyor. Novak, 'Ben geçen sene Trabzon'da şov yaptım goller attım ama oynamıyorum' diyor..." açıklamasını yaptı. 

Emre Belözoğlu'na sert eleştiri: Problemin var

Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu'na da tenkitte bulunan Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'de birkaç senedir basketbol başarısı emzik oluyordu. Fenerbahçe'de Ali Bey (Koç) yerine Veli Bey başkan olsaydı bu kadar kalamazdı. Ali Bey ekonomik olarak ciddi fedakarlık yapıyor. Ben de Aziz Bey'in (Yıldırım) gibi Ali Bey'in de üzülmesini istemem. Gelelim Emre Belözoğlu'na... Emre 3 kez Fenerbahçe'ye geldi bu da hiçbir futbolcuya nasip olmamıştır. Bunu da haketmiştir. Emre Belözoğlu, başarı da ben, başarısızlıkta başkası bu olmaz... Emre, Erol Hoca kadar sen de başarısızsın. Ademi'yi kim, nereden buldu? Kurtarıcı olarak oyuna giren Ademi ise Emre Hocam senin de problemin var." şeklinde konuştu. 

'Ahmet Ağaoğlu'na 15 gün ceza veriyorsanız...'

TFF'nin ceza sistemini de eleştiren Rıdvan Dilmen, "İnsan olarak biz hata yapalım ama yanlış yapmayalım. Döndü dolaştı Fatih Hoca'nın durumu geldi. TFF geçen yıl  aynı mıydı? Evet. MHK değişti fakat Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu ve UÇK (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu) değişmedi. Demek ki çok memnundunuz siz hayatınızdan... Fatih Terim'in dosyası geliyor, ben de sordum nedir diye? Minimum 7 maç diyorlar, öyle değil! Kötü örnek vereceğim belki de siz Ahmet Ağaoğlu'na 15 gün ceza veriyorsanız yarın bir gün Fatih Terim'e kuralları uygularsanız Fatih Hoca da 'Ne oluyor, hayırdır kardeşim' der.

TFF'nin eline bir bomba geldi. Fatih Hoca'nın dosyası geldi. Ne olacak? 'Ahmet Ağaoğlu'na 15 gün ceza verdin' diyecekler... Siz adil olmazsanız yanlış kararlar alırsınız." açıklamasını yaptı.

Rıdvan Dilmen ilk yarı ve maç sonu yorumları

Senin için hazırladığımız haberler