Rıdvan Dilmen: 'Fenerbahçe çok büyük bir yara aldı...'

04.03.2018 - 12:49 | Son Güncellenme: 04.03.2018 - 12:49

Rıdvan Dilmen: 'Fenerbahçe çok büyük bir yara aldı...'

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Akhisarspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Son 3 maçtır gol yemeyen bir Akhisar takımı var. Bugün de hiç deplasman korkusu yaşamıyorlar. Zaten ürkütücü bir atmosfer de yok Kadıköy'de. Mesela Galatasaray taraftarı şampiyonluğa daha çok inanmış durumda.

Şu durumun mazereti yok. İç sahada ilk yarı 2-0. Aykut Kocaman ikinci yarıda muhtemelen sevmediği bir oyun tarzına dönecek. Ancak bu oyun tarzı taraftarın sevdiği oyun tarzı.

Fenerbahçe tarihinde üstünlük kuramadığı tek takım Akhisar galiba. Bugün de çok cesur, iyi oynayan bir Akhisar vardı. Galibiyeti hakettiler.

 

Hiç Türkiye'ye gelmeyen bir turist, Galatasaray'ın stadına gitse, Vodafone Park'a gitse şampiyonluğa oynayan takım bunlar der. Fenerbahçe de böyle bir atmosfer yok.

Fenerbahçe son 15 dakika Aykut Kocaman'ın tabiriyle kaos futbolu oynadı. Aykut Kocaman'ın sevmediği bir oyun bu.

Her maça böyle hakem lazım. Hiç baskı hissetmeden deplasman takımını ezdirmeden bir maç yönetti. Hataları olmuş olabilir ama iyi niyetli bir hakem. Vodafone Park'a da bu hakem gibi hakemler lazım, TT Arena'ya da.

Çok büyük bir yara aldı Fenerbahçe. Başakşehir de, Galatasaray da kazandı bu hafta. Puan farkı bir anda 6 oldu. Bütün maçlarını kazansa Fenerbahçe 74 oluyor. Aykut Kocaman 73 puan civarı hedefliyordu. Demek ki fikstür avantajı diye bir şey yokmuş.

Aykut Kocaman kendi doğrularından vazgeçmez. Aykut Kocaman kendi oyunu dışında bir oyunla şampiyon olmak da istemez. Ben Aykut Hocadan ikisinin ortası bir oyun bekliyorum.

Yarın ki maçta Şenol Hoca'nın ve Rıza hocanın hayatlarındaki en güzel fotoğraflarından biri olacak. Futbolcu olarak çok karşılaştılar ama şimdi değişik bir durum var. Beşiktaş efsanesi Rıza Çalıbay Trabzonspor'un başında. Şenol hoca da Trabzonspor efsanesi olarak Beşiktaş'ın başında.

Senin için hazırladığımız haberler