Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe için şampiyonluğun formülünü verdi

27.10.2024 - 22:26 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 09:27

Fenerbahçe'nin 2-0'lık Bodrum FK galibiyetini değerlendiren Rıdvan Dilmen, Sarı-Lacivertli takımın şampiyon olmak için nasıl oynaması gerektiğini açıkladı.

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe için şampiyonluğun formülünü verdi

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Ülker Stadyumu'nda Bodrum FK'yı konuk etti. Karşılaşmayı Youssef En-Nesyri ve Edin Dzeko'nun golleriyle kazanan Fenerbahçe'yi, HT Spor'da Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

"Şampiyon olmak için..."

Rıdvan Dilmen, Türkiye'de şampiyonluğun formülünü şu sözlerle açıkladı: "Fenerbahçe'de veya Türkiye'de şampiyon olmak için, önde baskılı oynamak lazım. Galatasaray nasıl oynuyorsa, Fenerbahçe'de İsmail Kartal nasıl geçen sezon 99 puan aldıysa... Orta sahaya kadar çıkıyor savunma. Öndeki oyuncular hep birlikte, rakip kaleciye kadar baskı yapmanız lazım.

"Mourinho, son iki sezona baktı"

Fenerbahçe böyle oynamak zorunda. Genelde çok gol atan şampiyon olur. Fenerbahçe geçen sezon olamadı ama. Mourinho, son iki sezona baktı Galatasaray'ın, Fenerbahçe'den daha az gol yediğini gördü. Ama Türkiye'nin gerçeği bu değil."

Son iki sezonun gol istatistikleri

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, 2022-23 sezonunda 36 maçta rakip fileleri 83 kez havalandırırken kalesinde 27 gol gördü.


Ligi ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe ise 87 gol atarken kalesinde 42 gole izin verdi.

Geçtiğimiz sezon ise Galatasaray, 38 maçta 92 gol attı ve kalesinde 26 gol gördü. Fenerbahçe ise 99 gol atarken 31 gol yedi.

Senin için hazırladığımız haberler